GeTIngen Artiklar
Wörthersee 2012 Live Blog
2012-05-01 av: Faltdach


Hallå alla VW vänner! Här kommer det skrivas om vår resa ner till Wörthersee och dess road trip ner.

Bloggen kommer troligen att aktiveras Måndag den 7 Maj.

Denna blogg är för er som inte har möjligheten att följa med ner till årets händelse. Så ha för vana att kolla bloggen. Lovar att uppdatera så fort vi hinner på dagarna.

 

Hoppas ni kommer följa med oss i vår resa!

Jan"Faltdach" Axelsson

 

Söndag 6 Maj

Resan ner... startade tidigt på Söndag morgon. Redan klockan 09:00 var det bestämt att vi skulle rulla från träffpunkten i södra Sverige. Som träffpunkt hade vi valt ett mycket passande ställe för oss VW dårar... Volkswagen Helsingborg.

 

Vi som bestämt oss för att ta an den långa långa resan ner till Wörthersee är Richard Klarby, Emil Ryding samt jag Jan Axelsson. Vi hade bestämt i förväg att vi tar Klarbys båda Showbyggen med oss ner. En känd Vit Golf Mk4:a med massiv ljudanläggning från Pioneer, samt Richards nya bygge på en Golf Mk6 R som är bla lackad i en grå matt Ferrari lack samt rullar på stora Rotiform fälgar m.m...

 

Första etappen på resan körde vi från Helsingborg via Malmö och Öresundsbron via Köpehamn ner till Rödby. Efter en kort färje tripp var vi i Puttgarten i Tyskland. Åt gjorde vi på färjan för att försöka spara lite tid på vår resa... Vi körde över Hamburg, Hannover, Göttingen, Kassel och ända ner till Fulda i mellersta Tyskland där vi planerat att ta in på första hotel vi såg. Sagt och gjort... det blev ett Hotell lyxigt värre! Självklart var det otroligt fina rum, god mat i restaurangen samt en god sömn i de fina sängarna...

Om första delen på resan kan sägas att vi nog valde fel väg att köra, då Autobahn i Norra Tyskland är ett skämt! Varför jag säger detta är pga den otroligt dåliga vägstandarden. Tänk er att köra på en tvättbräda modell större i en hel dag så kanske ni förstår... typ ;) På kvällen diskuterade vi bla hur många kilo vi förlorat på våra fina kroppar efter en hel dags massage på vägen :)

 

Måndag 7 Maj

Kabelbranden...

Efter en god natts sömn var vi på väg igen söderut efter en kanon frukost. Större frukostbord får man leta länge efter.... Funderar på om jag sett ett större frukost utbud någon gång i mitt liv förut..

Nu körde vi från Fulda riktning Würzburg, vidare mot Nürnberg. Sedan tog vi vägen mot München för att senare efter den stora staden stanna på ett härligt rastställe för mat och Vignette inköp. Detta var den första gången vi såg Alperna på vår resa ner. För er som inte vet vad en Vignette är, så kan man kortfattat beskriva det som ett skattemärke man måste ha på bilen för att få köra i Österrike. Utan denna Vignette blir det dryga böter.. och de pengarna kan vi ha roligare för. Typ mer delar till våra bilar;)

Efter matstopp var vi snabbt på vägen igen för vidare färd. Efter en kort stund var i Österrike, där vi passerade Salzburg. Nu blev landsskapet mer och mer dramatiskt med höga snötäckta bergstoppar. Efter åtskilliga backar och tunnlar bar det plötsligt neråt igen, och då¨slog vädret om och blev soligt och varmare. Efter några korta raster pga för mycket Snitzel och dryck var vi framme vid avfarten ner till Velden vid Wörthersee. Nu började grabbarna smått förstå vad resan handlade om. De började le mer och mer ju fler fräsha bilar vi mötte på vägen samt såg parakerade på alla Hotell och Gästhus som passerades. Efter Velden passaerade vi den berömda Shell stationen Mischkulning, och där var det folkfest... fel av mig... VOLKFEST! :) Hundratals bilar och ännu mer folk som stod efter vägen för att spana in alla bilar som passerade.

Bredvis Shell låg en mataffär som vi svängde in till, för inköp av frukost samt dryck.

Efter detta körde vi vidare mot Huset vi bokat i Reifnitz. På vägen dit såg vi ännu mer fräscha bilar, och ännu mer folk som satt i sina stolar utefter vägen för att spana...

Nu äntligen såg vi Huset. Och grabbarna var mållösa vad de såg... De kunde knappt tro det var sant.

Vad de syftade på¨var boendet jag bokat åt oss... Dvs, de tyckte om det! :)

Huset ligger naturskönt i en backe precis utanför Reifnitz med utsikt över by och Wörthersee sjön.

 

Efter inkvartering i huset var det redan dags för tvätt av bilarna. Killaran var inte lite sugna på att åka ut se sig om. Nu körde vi utefter Wörthersee sjön tillbaka mot Velden. Planen var att åka och tanka bilarna på Shellstation Mischkulning utanför Velden. När vi körde utefter sjön såg vi en mycket FET Audi A7 som FO-Team filmade. Givetvis stannade vi då jag känner dem personligen.

De var mycket glada att se oss, samt vi var även glada... för att se en så underbar bil de filmade de... Jisses vad fet den var.

Efter ankomsten till Shell och tankandet bestämde vi oss för att åka in i Velden för en bit mat. Det blev Pizza! Efter maten när vi var på väg tillbaka till bilarna fick vi se att ett gäng samlats runt bilarna. De stod och beundrade Klarbys gråa Golf R. Men det skulle snabbt ändras på efter det att vi öppnad dörrar på Klarbys vita Golf Mk4:a och höjde volymen. Nu blev reaktionen desamma på samtliga åskådare... Ett stort leende samt en massa frågor om Stereo, basar och dess utrustning...

Efter vår lilla show åkte tillbaks mot Shell. Det var då det hände,... det som inte får hända!

Emil som då körde den Vita Golfen började känna en stickande doft.

Det hade startat en kabelbrand i bilen!!!!

Som tur var reagerade Emil blixsnabbt och bröt strömmen så resultaten enbart blev en uppränd kabel och inte bil.

Effter en del mekande vid huset, var det så dags för sömn efter en lång dag.

Tisdag 8 Maj

Euphoria! Dag 3 på vår resa, började med en stabil frukost på balkongen. Efter det åkte vi upp till Pyramidelkogeln (ett utsiktstorn) ovanför Reifnitz. Därifrån ser man långt ut över hela området runt Wörthersee. Vid Pyramidelkogeln finns det även ett antal parkeringar där det brukar samla VAG folk för att chilla samt visa upp sina byggen. Idag var inget undantag. När vi kom dit tidigt på förmiddagen var nästan alla parkeringar redan fulla av bilar som får en att tänka efter om man inte redan har hunnit till paradiset efter vårat jordeliv.

Emil och Jag bestämde oss för att åka hissen upp i utsiktstornet, medans Richard som inte vågade pga höjden stannade på parkeringen och samtalade med nyfikna som tittade på hans fina Golf.

Efter Pyramidelkogeln körde vi vidare, förbi Hafnersee för att slutligen komma till Schiefling där vi körde in på samhällets centrala parkeringsplats som var smockfull av vackra bilar. Där stannade vi ett tag och fotograferade tills ögonen började blöda ;)

Efter Schiefling drog vi vidare mot Shell i Mischkulnig, där vi ställde upp bilen. Nu var det inte så värst många bilar när vi kom dit, som det brukar vara. Men de som fanns där dög åt oss ;)

En rolig episod var när en hel familj kom fram till Richards bil och ville fotografera sig en och en framför den... Det visade sig att hela familjen hade Golf Mk6 R bilar. Far + 2 söner ;) Dvs 3 Golf R i en och samma familj :)

..och nej Herr Borbos... de vill inte adoptera mer biltokar ;)

Trodde ni vår dag var slut nu? Nää då trodde ni fel! Vi åkte vidare till ett ställe där jag inte varit förut och det heter Faak am See.. som vi Svenskar officellt döpte om till ”Knullsjön”. Lättare att säga;) På vägen dit mötte vi den ena efter den andra fina bilen. När vi väll kom dit var det inte många bilar kvar. Dvs.. klockan hade blivit kväll.

Så efter inköp på matvaruaffären på väg tillbaka till Huset, var det dags att inviga grillen i Huset.

Kvällen bjöd på Skinkfile-spett med paprika, kokt potatis samt sallad till det. Givetvis sköljdes maten ner med en kall öl.

 

Onsdag 9 Maj.

Har ni varit på Mallis en vecka? Nej vi har varit vid Faak am See!

Varför jag skriver en sådan rubrik är pga vädret. Vi har haft Sol +25 grader och blå himmel. Och det skall visst hålla i sig hela veckan... Så, ja... vi har bränt oss lite lätt ;)

Idag gick vi upp efter en god natts sömn och bestämde oss för att åka tidigt till Faak am See. Men innan dess skulle Emil ta ett dopp i Poolen....

Sagt och gjort. När vi kom dit var det redan full rulle. Och mer bilarskulle det komma. WOW säger jag bara, vilken kvalite´ på bilarna som kom dit idag. Efter ett tag började huvudet snurra... detta var nog för all blodbrist i huvudet, då jag ständigt gick med en mysklubba. Jo, man kan få det om man ser så mycket vackert på ett och samma ställe ;)

Efter någon timme kom det fram 2 Tyskar och började prata om att de ville göra en Photoshoot med Richards Golf. Givetvis blev Richard glad. Detta bevisar ju lite att hans bygge även håller klass här nere. Glömde säga att det var VAU-MAX.de som ville låta bilen. Tysklands största webb-biltidning. På Fredag bokade de in en photoshoot. Skall bli skoj att se...

Och inte nog med det... Senare kom även Mario från FelgenOutlet och bokade in ytterligare en Photoshoot med Richards Golf. Denna skall göras imorgon. Nu var Richard verkligen stolt :)

Efter mat på stället träffade jag några vänner från Holland. Även de ville se Richards Golf, så jag gick snällt med dem till bilen för att Richard skulle få visa upp den. Över en timmes snack blev det med tror jag.

Efter detta bestämde vi oss för att åka tillbaka till huset. Sagt och gjort... men nu gick det fel!

Och vad som var fel kom vi precis på när vi såg en Poliskontroll. Vi hade glömt att sätta tillbaka nummerplåtarna på bilen! Givetvis blev vi stoppade av Der Polizei!

Och de var verkligen inte glada... De började klaga på nummerplåtarna, avgasröret, fälgarna, skärmbreddningen, fronten m.m... men då slog vi på värsta charmen, som de inte kunde motstå.

Även den mest hårdhudade Polisen smälter när vi börjar smöra dem ;)

Det slutade i en ”liten” bötslapp på 25 Euro för saknad av nummerplåt i fram.

Efter denna fadäsen körde vi och mötte upp ett par danska vänner som tagit med elkabel till Richards andra Golf som nästan eldade upp, pga kabelbrand. Tack våra Danska vänner för hjälpen!

Efter vi kommit tillbaka till huset, gick vi ner till Reifnitz och till Sjörestaurangen där vi käkade en supergod Snitzel med sallad och en kall öl. Till efterrätt tog vi Apfelstrudel med vanilsås. Efter den goda maten gick vi runt i Reifnitz och tittade på folket och bilarna. Sedan kom den... backen upp till huset. Ja den kändes... och det är då man inser att man inte blir yngre med åren! :)

Torsdag 10 Maj

Faak am See, platsen som är hetare än Helvetet! Idag fick vi lite sovmorgon... förutom Richard som var uppe med tuppen som vanligt. Efter ännu en solig frukost på balkongen var det så dags för oss att åka ut igen. Denna gången hade vi fixat till Richards vita Golf GTI efter kabelbranden. Så då tog vi med oss båda bilarna idag. Färden gick till Faak am See som vi tyckte var ett bra ställe att ställa ut bilarna på.

Men idag var det lite annorlunda mot gårdagen...

Det var tonvis med fler bilar där! Det var så många bilar där att man nästan fick en olustkänsla...

typ.. -Hur fan skall jag hinna titta igenom alla bilar idag ;)

Nåväl, vi ställde upp båda bilarna samt vred upp volymen på högsta i den vite golfen, som Richard byggt med hjälp från Piooner. Dvs de båda 47 kilos basarna fick jobba idag! De jobbade så duktigt att folket flockades runt bilen för att inspektera vad detta var för dunder som kommit från norr.

Idag kanske rentav den vite golfen blev mer fotograferad än den gråe.

Det gick inte mer än 2 minuter så träffar man på den förste internationelle vännen man känner sedan tidigare utflykter ute i Europa på VW träffar. Denna gången var det en känd engelsman som kär Caddy med Rotiform fälgar. När han fick höra att jag åkte ner med en Golf R lackad i Ferrari Tungsten Grå, fattade han direkt vilken bil det var... samtidigt som han frågade om jag kunde visa upp den för honom. Sagt och gjort. Han talade om att en kompis till honom mejlat en bild på bilen för någon månad sedan och då föll han för den. Och nu idag var han helt lyrisk över att få¨se den live. Han upprepade åtskilliga gånger hur mycket han gillade lackarbetet på Richards Golf.

Efter pratstunden var det dags för mig att gå runt och fota bilar igen. Och jisses vad med bilar det fanns att fota idag. Man blev faktiskt lite trött på det efter ett tag. Kan hända att det var solen och den 30 gradiga värmen som också bidrog till detta ;) Japp sol och värmebölja har vi haft hela veckan.

Strax före klockan tre kom Mario Klemm från Tyska FelgenOutlet till bilarna. Detta för att han ville göra en Photoshoot med Richards gråa Golf. Vi bestämde då att ta denna i Maria Wörth, istället för i Faak am See som vi befann oss på. Detta pga att det var på tok för mycket folk runtomkring där.

Sagt och gjort, vi körde till avtalad plats för fotograferingen. Efter en kort stund kom Mario, och började fota. Han tyckte mycket om Richards bil såg man på honom :)

Efter photoshooten körde vi tillbaka till huset för dagen. Solen och värmen tar mycket på krafterna. Imorgon skall vi satsa på att gå upp lite tidigare för att hinna vara i Faak am See för den photoshooten med VAU-MAX.

Säkerligen blir morgondagen lika rolig som alla andra dagar här... Kolla bloggen så får ni se vad vi hittar på imorgon!

I väntan på bussen...

Fredag 11 maj

Snitzel vid sjön! Efter gårdagens varma helvete vid Faak am See var det dags att åter besöka stället idag, för att vara där tidigt. Vi hade en photoshoot till inbokad med Richards Gråa Golf R. Denna gång var det VAU-MAX.de som skulle plåta skönheten.

Vi var framme före avtalad tid, och hade knappt hunnit parkera innan de Tyska killarna från VAU-MAX.de kom fram till oss. Vi ställde då Klarbys vita Golf, och hoppad in i den Gråa Golfen, för att följa tyskarna till ett ställe där de ville fota bilen. Efter ca 15 minuters bilåkande kom vi fram...

Vad skall man säga om stället då... Jo, perfekt för en photoshoot. Öde, rent samt häftiga bakgrunder.

Självaste photoshooten tog ca 2 timmar i den 32 gradiga värmen. Efter det åkte vi tillbaka till Faak am See. Väl där startade vi upp de 2 x 47Kg tunga basarna i Klarbys vita Golf. Och vips så strömmade det folk till bilen...

När jag gick runt bland bilarna fick jag en smärre chock. Hundratals med gamla Golf Mk1 var uppradade en efter en. Denna dagen hade tydligen någon Golf Mk1 klubb / forum kallat alla till Faak am See för en gemensam träff. Wow säger jag.. fanns inte en Mk1 som var ful... tror jag? ;)

En annan sak jag såg, var att den generella klassen på bilarna annars hade sjunkit. Det började märkas att de allra finaste bilarna redan började åka hem från Wörthersee... Och nu kom det mer och med festfolk istället.

Inte för att de 4 Svenskar vi mötte är kända partyfolk, men men.. man vet aldrig ;)

Vilka var då dessa killar och tjej undrar ni säkerligen. Jo, på GTIklubbens forum kallar de sig onk, Huset samt nrb.. samt att även nrb's tjej var med.

Efter en hel dag i värmen så åkte vi tillbaka … till huset i Reifnitz. Efter lite uppfräshning och någon/några öl tog vi på oss skorna och gick ner till Reifnitz för att gå till Sille See Restaurant där vi hade bestämt träff med de andra svenskarna för en god bit mat.. samt en å annan kall öl.

Vad tror ni vi samtalade om då?

Jo, bilar, bärs, brudar och Österrike.. samt BugRun...

Efter en trevlig kväll med god mat fick vi äldre en välbehövlig skjuts upp till Huset. För detta fick de andra svenskarna vår ihop fällbara stolar som tack. Ni var det dags för sömn inför morgondagens bildfärd...

Vi hade nämligen bestämt oss för att åka norrut igen.. första etappmålet skulle bli Wolfsburg.

 

Lördag 12 Maj och Söndag 13 maj

Sometimes Air Blows! Vi hade bestämt oss för att åka hem tidigare pga att vi sett att det skulle bli sämre väder. Samt att om vi skall erkänna det, börjat bli lite mätta på alla fina bilar ;)

Sagt och gjort, kl 08:00 rullade från huset i Reifnitz...

Vi svängde in på Shell Mishkulnig för att fylla på tankarna inför färden upp till Wolfsburg, där vi bokat hotell. Som vanligt kom det fram fotografer och började fota Klarbys båda bilar.

När vi lämnade Wörthersee var det klarblå himmel och varmt.. för att senare mulna på när vi närmade oss den högsta punkten på A10 som tog oss genom Österrike mot Tyskland. Efter den längsta av tunnlarna ”Tauern Tunneln” stannade vi för en kort rast...

sedan bar det vidare förbi Salzburg, för att kort därefter komma in i Tyskland. Nu dröjde det inte länge innan Richard ville ha en rast samt kolla lyfttrycket på däcken.

Efter detta korta stopp bar det vidare förbi München för vidare färd på A9 ritning norrut...

Precis 51km norr om München hände det, som inte får hända...

Jag låg bakom Richard och hans Golf R, när jag plötsligt såg en tryckvåg lämna bilens bakdel, för att sekunden senare se hela bilen sjunka ner med högre bakdelen mot backen... samtidigt fick han en liten sladd och det började rycka som värsta burnouten!

Min första tanke när jag såg detta.. var att trycka på varningsblinker, då vi låg i helt fel fil för detta.

Färden hade gått i 140Km/h i vänstra körfilen av 3, när detta hände. Nu gällde det att snabbt försöka spärra för bilarna bakom så att Richard kunde ta sig till höger vägkant utan att någon smällde in i oss... det blev några svettiga sekunder.. men vi grejade det.

Vad vi alla undrade vad sjutton hade hänt?

Svaret var att höger luftkudde bak hade smällt! Då försökte vi sakta köra till närmaste avfart, som lyckligtvis låg ca 400 meter fram. När vi hade kommit undan den värsta trafiken sprang Emil ut med Varningstriangel, samtidigt som Richard ringde Volkswagen Service för att försöka få tag på en bärgare. Jo, visst kom det en bärgare... efter ca 2timmar som vi stått utomhus i regnet!

Varför vi stod ute och inte satt i bilarna var det enda rätta... Sitt aldrig i bilen om du fått stopp på Autobahn... rätt som det är kanske du har oturen att någon inte ser bilarna.. då blir det inte roligt om man sitter i bilen.

När väl bärgarn kom kom problemet med språket. Visst jag förstår tyska... men jisses vilken dialekt han pratade med, samt snabbt. Vi ville fråga om han kunde köra oss till en öppen verkstad. Men icke sa nicke. Han körde bilen till närmaste VW verkstad, som givetvis var stängd på en Lördag eftermiddag.

Nu kom det plötsligt ett positivt besked... Richard hade skrivit på facebook vad som hade hänt. Och kort därefter hörde Mario Klemm från FelgenOutlet av sig, och sade att han och en kompis redan var på väg till oss med domkraft, verktyg samt en ny bälg!

Men vi skulle få vänta ett tag på dem. De bor nämligen i Dresden 41 mil från hålan vi satt fast i.

Så efter ca 5-6 timmars väntan kom de insladdande på parkeringen.. våra tyska änglar!

Bytet av luftbälgen tog endast 30 minuter. Sedan var vi klara att åka vidare. Nu frågade vi Mario och Mario (jo båda hette Mario) vad vi blev skyldiga för bränslet och bälg.

De tittade på oss som om vi frågat något konstigt, samtidigt som de sa att de inte ville ha något för detta... de sa... -We are a Family!

Tala om att vi blev lite smått chockade, när vi insåg att de menade allvar. De ville verkligen inte ha betalt. Men då kom vi på den fina iden att tala om för dem.. vi sa... -Om ni känner för att komma och besöka Sverige står våra dörrar öppna! De sken genast upp, och tyckte det lät bra.

Efter vår lilla chock nummer två idag... var vi åter på Autobahn. Men nu hade tiden gått så långt att vi avbokat våra hotellrum i Wolfsburg.. Så vi körde lugnt norrut. Vi bestämde oss för att köra hem till Sverige hela natten. Sagt och gjort. Vi körde norrut via Berlin till Rostock, där vi kom fram 15 minuter innan första färjan gick kl 06:00 till Gedser i Danmark. Sedan körde vi vidare genom Danmark för att ta bron över till Malmö. Då ringde jag min vän Ola i helsingborg som tagit hand om min kära Wendywagen (min bil) att vi kom skulle komma fram till Helsingborg ca 11:00.

Efter urlastning samt i lastning bar det vidare för oss alla tre. Jag körde vidare i min bil mot Göteborg. Richard mot Nyköping och Emil mot Stockholm.

Snacka om att jag var seg när jag kom hem. Tidig säng gång blev det...

Hoppas ni har tyckt om vår rapport från en av världens största och bästa träffar. Nu på Onsdag (16 maj) drar den officella träffen igång. Den med för mycket folk, fylla och allt annat som vi äkta bilentusiaster kan vara utan ;)

 

Nu tog bloggen slut!



Kommentera artikeln:
Du måste logga in för att kunna kommentera!

Kommentarer:
Andro | 2012-05-19
Wow biten där ni fick svaret "We are a Family!" värmer bara så sjukt mycket i hjärtat!! Det är ju det bilintresset handlar om, gemensamt intresse och alla hjälps åt!! Hoppas ni gav dem många kramar och oändligt med tack, jag hade än idag suttit med ett leende på läpparna! :)

J.L | 2012-05-17
Trevlig läsning, verkar varit en härlig resa! Med några bakslag, men det gick ju bra som tur var! Bara en sak som inte var bra... den var för kort! ;-)

VR6_Linus | 2012-05-15
Riktigt trevlig läsning!!! Hur många snitzlar blev det? :)

Golf-power | 2012-05-15
Bra och intressant

Cullberg | 2012-05-14
Snyggt =)

ovredsson84 | 2012-05-11
Mer bilder.... Sjukt bra jobbat gubbar. *detta gillar vi och blir avis...*

Lilla_Vargen | 2012-05-11
Richards Golf håller sjukt bra klass ! Så sjukt kul att läsa Om Era äventyr

kotti | 2012-05-10
härligt o följa tråden

Ronnie Mattsson | 2012-05-10
F*n vad rolig läsning, kan inte bärga mig till nästa uppdatering :)

Golf-power | 2012-05-10
Mkt kul att följa

Raz | 2012-05-09
Kul! Vi vill se fler bilder!

sgt_nelson | 2012-05-07
Kommer naturligtvis att följas :)

sgt_nelson | 2012-05-07
Kommer naturligtvis att följas :)

sgt_nelson | 2012-05-07
Kommer naturligtvis att följas :)

sgt_nelson | 2012-05-07
Kommer naturligtvis att följas :)

Cullberg | 2012-05-02
Skall såklart följas!

Antal visningar: 5823
>