GeTIngen Artiklar
Bilsport Performance & Custom Motorshow 2011
2011-04-28 av: Faltdach

Bilsport Performance & Custom Motorshow 2011

Jaha, då är man hemma efter en hektisk påskhelg på Elmia mässan.

Det innebär att man skall skriva en artikel om detta... bla.

 

Var skall vi börja?

Jo! Givetvis börjar vi i GTIklubbens monter.... En monter som drog massor av besökare.

Än mer besökare kom för att titta på vår lilla ”Tändstift-bytar tävling” som vi arrangerade hela helgen. Vilken succe detta blev. Ni som nu undrar vad detta var för något, kommer här en kortfattad förklaring. Tändstift-bytar tävling är som det låter, dvs en tävling som går ut på att byta tändstift så fort som det är möjligt.

Till vår tävling skänkte Ranta här på forumet en 16V-topp med 4 tändstift.

Toppen var förankrad på ett bord. På bordet låg ett skaft och hylsa som deltagarna först skulle skruva ur alla 4 tändstift och sedan tillbaka med dem... samt dra åt dem. Och jisses vad fort vissa killar gjorde detta!!!! Vinnartiderna per dag låg på 1 minut! Nu föreslår jag dock inte att ni skall ut i garagen och testa på era egna bilar hur fort ni kan göra detta;) Fina priser hade skänkt av Järniakedjan till denna tävling. Alla som presterade ett byte under 2 minuter fick välja mellan en vattenflaska eller en kortlek. Den snabbaste tiden under dagen fick ett ännu finare pris skänkt av Järniakedjan. Gladast vinnare var nog Peter från Luleå, som vann priset på Lördagen. En Guldfärgad Soda Stream maskin :)

Men tändstiftbytartävling var inte det enda som fanns i montern. Montern som var ett samarbete mellan BugRun och VW GTIklubben bemannades av aktiva från GTIklubben samt 3st superfräscha VW bilar. I montern fanns en superfräsch röd Golf MKVI med Porschefälgar, ommbyggdfront som var en korsning mellan VW och SAAB. Denna Golf hade även ett mycket cleant ljudbygge i skuffen. Nästan så man trodde det kom direkt från fabriken i Wolfsburg. Här kan ni läsa mer om denna bil och ägarens byggen och tankar: http://tinyurl.com/6zrlhsl

 

En anna fräsh bil i montern. Även denna en Golf är en välkänd och mycket gul Golf MK1. Denna Golf ägd av en Dalmas, kör 402m på ca 11 sekunder! Så givetvis var motorhuven uppe för att stilla nyfikna besökare frågor, hur den kan göra det. Här finner ni en länk till denna bil och ägares projektråd på forumet: http://tinyurl.com/6a2j3cm

Den sista bilen.. även den en Golf.. vi kan ju inte svika temat nu;) 

Den Golfen en Golf MKIV med US-stötfångare, luftfjädring och sällsynta 18” Snowflakes fälgar. Länk till den bilens projekttråd: http://tinyurl.com/6z3wzq3

All bilar i montern följde ett visst tema, som vi inte tänkt på innan de stod klara i montern. Svart, Röd, Gul... vad blir det? Jo färgerna i den Tyska flaggan;)

I vår fina monter bjöds det förutom på film, även på påskgodis och mycket snack mellan entusiastiska besökare och våra bilars ägare. Många frågor och svar blev det. Du kunde även under tiden mässan pågick spara pengar genom att gå med i klubben.

Spara pengar??? Den frågan ställer ni säkert er själva? Jo, för nya medlemmar som kom till under mässan bjöd vi på den obligatoriska inträdesavgiften på 100:- Och vissa killar/tjejer var smarta noga att ta tillfället i akt.

Fanns det andra fräsha bilar på mässan då? En annan fråga ni säkert vill ha svar på.. och svaret blir utan tvekan JA med stora bokstäver. Nu kan man inte rabbla upp alla bilar på mässan, men några godbitar fanns det allt. 

I hallen för Streetcars, där vi hade vår montern fanns det än uberfräsch vit Lupo, med cleant stuk och små ATS fälgar. Lupon ägs av en kille bosatt i Varberg.

I samma hall kunde man även beskåda några äldre kändisar, såsom Mighty's grönlackerade Golf MK2 nu med ny ägare. Nytt på denna Golfen var att den var nu skodd med feta Borbet fälgar.

Bredvid Mighty's gamle golf stod även ett projekt från förra året. En Golf MKIV matt svart foilerad med ett häftigt bromsljus föreställandes ett R märke i bakluckan. Om jag inte missminner mig helt felt, ägs denna av Wicked på forumet?

Sedan stod även en Golf MK1 Cab bredvid dessa bilar.

Sedan hade vi 2 skönheter i Tyskstuks monter att beskåda. En superfräsch Corrado samt en ännu fräschare Golf MK2 G60... fast nu med en 1.8T motor i. Detta bygge gillade verkligen jag. Hoppas få se den på fler träffar i år, och även då på BugRun. Dock tog det minst en dag för gubben innan jag fattade vad det stod på skyltarna i Tyskstuks monter... De hade visst bytt namn till AJ-AJ.. eller nja... tror det var Oij-Oij... Blir intressant och läsa i framtiden om varför de bytt namn, samt varför till detta namn.

 

Fanns det nu fler VW's i Hall A?

Jajjamen, det fanns det allt... En VW stod precis mitt emot GTIklubbens monter. En grön, mycket grön Golf MKIV med luftfjädring och ett häftigt ljudbygge! Många unga killar som spanade in den.

Sedan såg jag även en Golf MKIV samt en Scirocco MK3 i en ljudmonter...

I Gatbilars monter stod en fräsh Golf Caddy Mk1 med ett tema man inte lnte kunde ta miste på. Hawaii för hela slanten.

 

Hall B Performance hallen... där stod det mycket potenta VW's.

Först hade vi i Billsports egna monter ett monsterbygge! En vit Golf MKIII med en... Volvo motor i. Bilen har förekommit Bilsport med reportage bla...

 

Sedan i Svenska Volkswagens monter kunde man titta närmare på årets Dakar vinnar bil. En Race-Touareg som rattades av Al-Attiyah med kartläsare Gottschalk. Bakom denna Racebil stod en ny EOS cab. Och längst ut i montern hittade vi en riktig västing... En Rally Scirocco med över 800Nm i motorn och en Turbo lika stor som min tvättmaskin;)

 

 

Den sista VW bilen att nämna i denna artikel blir vår kändis Marty och hans Caddy rejser.

Denna Caddy var nu som gott klarbyggd, och med detta belönades Marty med ett fint pris samt deltagande i en tävling som kunde tagit hans leksak ända till USA och SEMA-Showen. Lita på att Marty kommer köra skiten av denna Caddy på våra banträffar i år.

Slutord.....

Visst var mässan trevlig och så... men när skall mer talet av bil-entusiasterna sluta tycka om bilar med mest spackel och mest fula airbrushmönstrade motorhuvar? Nä, tacka vet jag cleana byggen med finess och stil istället. Tyvärr kommer jag nog inte att få uppleva detta trendbyte inom min livstid känns det som idag....

Till sist... GEROS! Varför bygger du en så djävla fin Audi för? Jag kunde inte sluta titta på den... hittade nya saker på den varje gång jag gick förbi den. Om jag skall klanka ner på People's Choice som denna fräscha blev med 100% stöd av mig... är det väl hjulen som inte föll i min smak. Men allt annat.. WOW! Denna bil måste ni bara spana in i år... så djävla clean!

Nu vet jag att Geiros har nya hjul på lut... och då måste den bara bli.............

 

Glöm inte att besöka BugRun 10-12 Juni i år!

 

Tack till alla aktiva som ställde upp och arbetade i montern. Tack även till BugRun för monter, samt ett tack till Järniakedjan för de fina priserna.

                              

 

Tändstift-bytartävlingen drog mycket folk till montern!

Marty poserar stolt med en fin buckla han fick... Inte på sin fina Caddy, utan för sin fina Caddy;)

 

Mer bilder finns att beskåda på: http://www.faltdach.net/apps/photos/album?albumid=11474484Kommentera artikeln:
Du måste logga in för att kunna kommentera!

Kommentarer:
Sjove | 2011-05-31
Mycket trevligt artikel att läsa, då jag själv inte var på plats för att beskåda alla dessa fina byggen. Känner mig nu uppdaterad om det viktigaste....Vw :D

Henrik.M | 2011-05-01
Korrigera att den svarta R32:an ägs av WICKED & inte Widget. Kolla regplåten. ;-)

Raz | 2011-04-30
Trevlig artikel, bra skrivet!

Antal visningar: 3920
>