GeTIngen Artiklar
GeTIngen Profil: Richard Klarby
2010-05-26 av: Faltdach

GeTIngen Profil, en ny återkommande serie artiklar om just det... dvs profiler inom Volkswagen scenen i Sverige och utlandet. Först ut i denna nya serie grillar vi en välkänd VW-byggare från Sverige.

Profil: Richard Klarby

 

Richard är mera känd som profilen Klarby, i motorsammanhang i Sverige och Norden. Han har vunnit otaliga priser inom VW scenen i Sverige och även i utlandet.

 

Richard bor i bor i metropolen Tystberga. ...Tysk..tüst..va sa ni nu? För enkelhetens skull döper vi om skiten till TYSKBERGET!

Richard har hunnit passera 30 strecket är gift,.. förutom med sitt yrke som bil-lackerare i Stockholm, även med sin fru. På köpet har han inte fått en cykel som Dogge skriker i bakgunden, utan 2st busiga barn... Edit! Bonusbarn var det visst;)

 

Richard är egen företagare, och arbetar med företaget Fronnå & Klarby Lack AB.

 

Han föredrar att äta Oxfile och skölja ner den med en Cola, efter allt skruvande och lackerande på sina byggen. Hans största influens i livet genom film har han fått från T2... (Hmm varför är du då snäll som ett litet lamm Richard?) Han lyssnar ju trots alla lamm, helst på Rammstein i sin fina ljudanläggning från Pioneer som han har i sitt senaste bygge.

 

Nu skall ni spetsa glasögonen grabbar... Richard har nämligen talat om att fått sin inspiration från sin VW-älskande fru! Ännu en VW-nörd som har funnit rätt livskamrat.... Grattis!

 

Richards allra första VW var en röd Golf Mk2 från 84. Däremot har han inte byggt/stylat fruktansvärt många VW's för att vara en älskare till märket. Endast 2 VW har han byggt/stylat... men en utav dessa bilarna har hunnit med att bli riktigt känd inom VW-kretsar. Han byggt om sin Golf Mk4 inte mindre än 4 gånger! Och detta med stor bravur.

Om vi nu skall tala om den Golfen, var den först röd, sedan vit.. och lite senare grön, för att sedan avsluta med röd candy lack. Ombygget från den vita prisvinnaren till den candy-röda tog Richard ca 300 timmar utav hans liv.

Givetvis siktar richard att besöka Scandinaviens största VW-happening / Bugrun även i år. Men som stor och hängiven KISS idol som han även är, kommer han endast att dyka upp till sista dagen på BugRun i år... skall det bli 4:dje raka vinsten i år? Eller har någon annan hunnit ikapp Richard i år...? den som kommer till BugRun får se.

Men i år har det inte hunnit bli någon som helst uppdatering utav den Candy-röda Bolfen avslöjar Richard.

Andra träffar Richard fösöker hinna med att besöka i Sverige brukar vara Street Car festerna, Bilpsports Action Meet, Gatebil m.m...

Han har även hunnit med samt tycker om att besöka träffar i utlandet. Såsom Helsingfors, Köpenhamn samt Schafflunds-treffen i VW's moderland Tyskland. Där vann han inte mindre än 2 stora priser förra året.. 1 plats i Golf Mk4:a samt även det största priset utav alla Best in Show! 

Richard drömmer om att även hinna besöka fler träffar i utlandet innan han går i pension. Wörthersee-treffen i Österrike samt GTI-träffen i Frankrike lockar honom.... 

När Richard bygger sin dröm bil skall den ha lagom stora fälgar, för att se bra ut enligt honom.

Han är hellre rik än fattig, och bygger ett fult plastbygge utav en DUB före en SUV (jo, detta stämmer! Redaktionen har detta skriftligt)..;)

efter detta uttalande tar han helst sin flykt från arga och upprörda VW-entusiaster till Magaluff på en charter, eller än äventyrsresa till Amazonas... (stora skillnader där)

Väl när han är ute och reser sätter han hellre ett paraply i handen än i glaset! När Richard druckit för många glas skiter han i om det är Manny eller Cullberg från Gti-klubbens forum som är i hans sällskap. ..-de ä ju lika snygga skriker Richard! Och funderar om det var Kater eller Geil det heter på tyska när man funnit sin VW-broder.

 

Om Rickard fick välja vilken VW som helst att parkera i sitt garage går valet till Projekt Jettan med över 550 hästar som fanns att beskåda på BugRun förra året.

Han tycker även att den snyggaste kulören volkswagen tagit fram är den blåa som finns på en äkta R32. Han har även så mycket i hatten att han vet att om han möter en tyskreggad bil med WOB i registreringskylten, så kommer den bilen från Wolfsburg.

 

Rickard tycker att fler skall gå med i VW Gti-klubben. Richard har själv varit medlem i över 5 år nu, samt avgudar ordföranden fredrik Borbos enligt utsago... (anm. redaktionen har även detta skriftligt)

 

Lite kort info om hans senaste mest prisvärda bygge.... Bolfen!

Motor: 1,8T, oct-dump, cda-box, intercooler-kit + en massa kolfiber, bland annat expansionkärl och spolarvätskebehållare.
supersprint avgassystem, chippad

Fälgar: Rota Torque Drift 18"x9,5 bak o 18"x8,5 fram.....

Inredning: Allt invändigt är målat eller klätt i alcantara samt fuskskinn. Momoratt, momopedaler, momoknopp o momohandbroms, rs4 stolar från recaro.

Ljud: Allt från Pioneer
2st 4-kanals PRS-A700
4st monoblock PRS-D 5000SPL
2 st 15" bas TS-W8102SPL på 8000W o 47kg
4st framsystem TS-C171PRS
Dubbeldin huvudenhet Bt 900

Extriör: Wings West wide body kit moddat, kolfiberdraperat tak o baklucka med ducktail, WW vinge, kolfiberbackspeglar. Dietrichfront något moddad. Bora huv samt skärmar o lysen. Lackad i röd candy.

 

Richards framgångar inom VW scenen...

 

2005 Grön

Bugrun: Bästa lack

Bilsport, Tullinge: 2: a plats Bästa presentation
Bilsport, Mantorp: 2: a plats Bästa Volkswagen
SCCA Mantorp: Bästa VW, Best In Show, Best ICE
Amerikanska Carshow Norrtälje: 3: a Bästa Stylingcar
Street Cars Fest Barkaby: Bästa Volkswagen
Bilsport Vallåkra: Bästa Volkswagen
SCCA Vallåkra: Bästa VW, Bästa Inredning
Bilsport Kinnekulle: Bästa Volkswagen
SCCA Kinnekulle: Bästa VW, Best ICE, Bästa Inredning, Best in Show, Best Paint
GTI klubb Kinnekulle: 3. Eller var det 2: a plats?

2007 Vit
Bugrun: Bästa MK4
Gasa MK Summer Meet # 1 Eskilstuna: Bästa stylingcar ren, Bästa soundcar Professionals, Best in Show, 2: a plats db-drag
Gatebil Mantorp: Bästa Volkswagen, 1: a plats db-flytta amatör
SCF Kungens Kurva: Hetaste Inredning
Bilsport Action Meet: Top Five, Bästa Volkswagen
SCF Barkaby: Hetaste Inredning (Nordic Tuner Kandidat)
Gasa MK Summer Meet # 2 Eskilstuna: stylingcar Best Amateur, Bästa soundcar Professionals

2008 Vit / Svart
Bugrun: Bästa MK4

2009 Candyred
Elmia Custom & Perfomance: 2. Plats Soundcar Professionals
Bugrun: Bästa MK4
SCF Norrköping: Hetaste Inredning, Best in Show
Bilsport Action Meet: Top Ten, Byggår 2009
VW och Audi Treffen Schafflund: Best in Show, Best MK4
Katrineholm Träffen: 2: a plats europeiska bilar, 2: a plats Engine, Bästa Showcase, Peoples Choice
X-treme Fi: Bästa Inredning (Nordic Tuner Awards)
SCF Alvik: Utestående bil


Sponsorer: Pioneer Carsystem Sverige, Auto Sound (Dialect Nyköping), Fronnå & Klarby Lack AB.

Tack till Erik & Kotten och resten av gänget på Auto Sound som hjälpte mig med ljudet, Fredrik Aker som hjälpt mig med bilens fönster. Mattias på Pioneer.
Roland & Micke på Carsystem Sverige.

Kater

Geil!

Till sist... Ni som undrar vad skillnaden mellan Kater och Geil på tyska betyder.

Kater = Bakfull    Geil = Kåt/snygg

 Kommentera artikeln:
Du måste logga in för att kunna kommentera!

Kommentarer:
Antal visningar: 4329
>