GeTIngen Artiklar
International Dubber: Kristian Melvej
2011-05-04 av: Faltdach

VW GTI klubben är stolta att kunna presentera en helt ny artikelserie för er som älskar klubbens hemsida. Den nya artikelserien med arbetsnamnet ”International Dubbers” kommer handla om just det... Dvs, ni kommer få en inblick från andra internationella likasinnade och deras tankar om VW religionen. I artiklarna tas frågor upp om personen bakom VW entusiasten, deras syn på olika trender. Vilka VW träffar de brukar besöka, samt vill besöka i framtiden samt annan trevlig information och kunskap de vill dela med sig. Givetvis kommer även deras entusiast bilar att presenteras. 

Nu är turen kommen till en entusiast från vårat västra grannland, Danmark.

Kristian Melvej kommer från Kolding som ligger på södra Jylland i Danmark. Där är han en självklar medlem i den lokala ”Blanz Society”... För att bli en medlem, krävs att det att de röstar in dig. Dvs, för att komma in deras gemenskap bör du ha en enligt Kristian en OEM VAG bil, byggd med stil. Om du har det, kanske du får komma in deras exklusiva skara... Varför de har så höga inträdeskrav, är enligt Kristian att de vill ha en hög standard med exklusiva byggen.

 

Kort fakta om Kristian Melvej....

Kristian är 28000år enligt honom själv Jag tror han bara slant med fingret på tangent bordet... Den rätta åldern är säkert bara 2800år ;) ...eller kan det vara 28 han menar? Han har bott 8 år i Växjö, och kan prata Svenska. Nu bor han i Kolding och försörjer sig med att kränga riskokare till det danska folket (Huyndai & Mitsubishi).

 

Kristian har en likasinnad flickvän (Gina). Med likasinnad menar vi att även hon är såld på bilar och dess kultur. Kristian måste vara Danmarks lyckligaste man, som funnit en livskamrat som är likasinnad!!!! Hur stor är den chansen?? Måste banne mig vara lägre odds på Lotto;)

När Kristian får bestämma hemma, serveras det oftast rådjur eller älg på tallriken, som sköljs ned med en kall öl. Till partaj eller sen kväll kan han även synas med en Rom och Cola i handen....

Hans favoritfilm genom tiderna är Black Hawk Down som är en amerikansk krigsfilm från 2001, regisserad av Ridley Scott och baserad på boken med samma namn av Mark Bowden.

Nu är sannolikheten liten att Kristian får en stund över för att titta på film, då han håller som bäst på med att renovera sitt hus, samtidigt som han bygger bilar... Förra året tog Kristian det stora steget och blev husägare. Huset han köpte är ett gammalt gediget danskt bygge med många, många år på nacken... därför bestämde sig Kristian att blåsa ur hela inredningen och renovera allt! Som sagt,... skall det göras.. skall det göras ordentligt:)

Kristian och musik... Ja, det var lite lurigt att få ett rakt svar på den frågan. Han svarade oss först att han är allätare, dvs lyssnar på det mesta. Men sedan innerst inne kom det fram att han älskar Red Hot Chili Peppers samt Tiesto..! Aber hallo Kristian.. låter inte lite schizofrent, då det är två helt olika musikstilar:)

Kristian och hans bil-intresse....

Allt började med hans vänner drog in honom i VW-träsket. Han var definitivt fast i VW religionen efter sitt första besök nere på Wörthersee-Treffen i Österrike. Mao... det var då han blev man;)

På frågan hur stor VW-entusiast han själv är, svarade han på en skala från 1-5... att han definitivt är en 4:a!

Hans första VW blev en Golf MK3 VR6. Efter den har han hunnit avverka en hel fabrik med bilar... här kommer några av dem: Golf Mk 2 US, Golf Mk 3 VR6 med en Mk4:a front, Golf Mk2 GTI med Weber, Audi A4 2003, Audi A6 limo 2007, två Audi 80 cabrio, Audi S3..m.m.... Han har även hunnit avverka en del bilar utanför VAG gruppen. En hel drös med Volvo bilar, två Alfa 156 samt en Toyota Previa.

Dessa bilar och byggen har han köpt för egna pengar och inte fått ett nickel från sponsorer för sina byggen. Dvs han är en sann entusiast.

Idag äger han en VW Beetle Cabrio från 2007, samt en Audi A5 sportback.

Nu undrar ni säkert varför han har ägt en massa bilar, samt varför han bygger nya unika bilar varje år? Jo det är just det som är Kristians signum! Att bygga något nytt inför varje ny säsong.... Nu håller han som bäst på med att iordningsställa sitt senaste bilköp, en Audi A5 sportback som han vill ha färdig för att visas upp på Wörthersee-Treffen i Österrike i år.

Kristian och VW träffar...

På frågan om Kristian känner till någon VW träff i Sverige, blev svaret BugRun. Mer verkar han inte veta om den Svenska VW kulturen. Däremot har han hunnit besöka några “En dag på strippen” event som Bilsport håller i.

Däremot är han flitig besökare till Wörthersee träffen som han besöker årligen. Han åker även till Schafflundsträffen i Tyskland varje år. Inte så konstigt, då han inte har långt dit. En annan träff han brukar besöka årligen är M.I.V.W eventet i Holland. Om han får tid, vill han även hinna besöka Edition 38 träffen i England, samt lite andra kult träffar i England.

Han fick frågan att skriva ner de 3 träffar han tycker är de som är de enligt honom, klart bästa att besöka i världen... och hans svar blev då, M.I.V.W , M.I.V.W och M.I.V.W. Kan man tolka detta som att han rekommenderar oss att besöka M.I.V.W eventet i Holland tro;)

Kristian och trender inom VAG-scenen....

Kristian föredrar hellre mindre fälgar än stora, samt att bilarna hellre får ha en neutral kulör än en som är skrikig. Samt att han säger att han är hellre fattig än äger en bil med stora fälgar, större vingar samt sin flickvän avbildad på motorhuven. Den trenden som Kristian avskyr mest är den som innebär bilar som har “shaved look”. För er som inte vet vad det är för trend, så kom den för några år sedan på bilar mestadels från Belgien och Frankrike. Det som utmärkte den trenden mest, var avsaknaden av emblem, dörrhandtag samt bakspeglar m.m...

På trender till säsongen 2011, tror Krististian att vi får se mer fälgar i alla möjliga färgkombinationer. Han tror även att MK2:or med stora stötfångare kommer bli inne igen, samtidigt som han tror det kommer dyka upp fler “Retro-bilar” i VW-scenen i år.

På frågan vilken VW i hela världen han vill helst kunna äga någon gång, blev svaret en T1 Samba! Ja du Kristian, vem vill inte det;)

Och favoritfälgen nummer ett är AMG Monoblock fälgarna. En klassiker!

Blanz Society håller som bäst på med att fixa en ny hemsida till säsongen. Adressen till den är http://www.blanz.dk

Kristian har även tagit chansen och registrerat sig på VW GTIklubbens forum.
Vem vet, han kanske läder tråden just du skapat, eller han kanske följer ditt projekt och får ideer;)Kommentera artikeln:
Du måste logga in för att kunna kommentera!

Kommentarer:
Silverpilen | 2011-07-24
Vilken kille :)

J.L | 2011-05-09
tummen upp! Bra artikel, häftiga byggen!

Lillen | 2011-05-05
Inte minst sjuuukt snugga byggen och bilar!

Cullberg | 2011-05-04
Snyggt, Trevlig läsning!

Antal visningar: 4878
>