GeTIngen Artiklar
GeTIngen Profil: Fredrik Borbos
2010-12-04 av: Faltdach

GeTIngen Profil, en ny återkommande serie artiklar om just det... dvs profiler inom Volkswagen scenen i Sverige och utlandet. Nu har turen kommit till en välkänd profil i VW kretsar för oss svenskar.

 

Profil: Fredrik Borbos

Fredrik Borbos, kanske mer känd som bara ”Borbos”, är sedan några år Ordförande i VW GTIKlubben. Han har som många andra som fastnat i VW-religionen och funnit sin kärlek till både luft och vattenkylda Volkswagen. Herr Borbos har varit aktiv medlem i VW GTIKlubben sedan 1995.

Borbos börjar sakteliga mogna med sina 35 unga år. Detta kanske för att han har slagit sig till ro i Löddeköpinge med sin sambo och sina två barn. Känner jag Borbos rätt, så har säkerligen dessa små under redan fått en stadig och skön lära i Volkswagenism.

Borbos arbetar som ansvarig installations och servicetekniker för Nolato Meditech i Hörby.

Gruppen Volbeat dunkar på max i Borbos bil, mellan arbete, familj och garaget... I garaget har han funnit sin stora kärlek efter Sambo och barn... Vänta nu... skrev jag i singularis?.. I pluralis måste jag ju skriva, då Fredrik inte bara har en kärlek att ta vara på i sitt garage, utan flertalet kärlekar.

I sitt andra hem (läs garaget) har Borbos inte en Passat, utan två Passater att vårda ömt. Han har även inte bara en Bubbla utan även två Bubblor att smeka på.. samt han har inte två Corradosar i garaget, utan bara en! Hängde ni med i matte-lektionen nu? Om inte... läs stycket ett flertal gånger så kanske det lossnar, om inte, kan ni säkerligen fråga Borbos på någon framtida VW-träff.

Inför säsongen 2011 har han flera järn i elden. Borbos vill hinna bli klar med sitt heltokiga men fräcka Passat-bygge. Han har nämligen börjat med ett helt absurpt och supertrevligt bygge. Han tror att han skall få plats med en V8:a motor i en Passat... jaja tänker ni säkerligen nu... -Passat har ju redan en modell med en V8 motor i programmet. Jo, det har ni läsare rätt i... men karln har ju fått för sig att placera motorn över bakaxeln, samt att bilen skall få bakhjulsdrift! ..Sug på den ni;)

Samtidigt som han gnuggar sina små geniknölar med sitt Passatbygge håller Borbos även på med att lacka om sin lilla Corrado till den oskuldsfulla färgen vitt. Och inte nog med det, (som vissa försäljare säger efter sin första mening). Fredrik håller även på med att byta motor i sin Corre!

Borbos har sedan han fått upp ögonen för Volkswagen och dess religion hunnit med att bygga på ca 8-10 olika VW's.

Nu undrar ni säkert som jag ,hur allt började för Fredrik, samt hur han hinner med allt (inklusive sambo och barn)..

Enligt gamla STASI, SÄPO och FBI arkiv som dammats av, får man en tydlig bild hur allt började gå åt rätt håll för Borbos. Enligt dessa arkiv började allt med att hans vän Torbjörn Andersson lurade in Borbos i Volkswagen religionen. Men hur lyckades då Torbjörn lura honom? Jo, han sa som det var... -Med en VW får du mer brudar och högre status!

Efter dessa visdomsord köpte så Borbos sin första VW Golf GTI Mk1 -84... Och alla VW-nördar vet ju hur det gick sedan...

På en skala från 1-5 anser han själv att han är en sjua när det gäller att vara en VW-entusiast. Detta är nog inget ljug från hans tunga, då han hinner besöka de flesta utav GTIKlubbens träffar under åren. Men inte nog med det! (som de förbannade försäljarna säger) Borbos hinner även besöka sin favorit träff i Sverige, BugRun. Enligt honom kan han inte leva utan att årligen besöka BugRun. Han hinner även besöka Vallåkra träffen, samt andra utav Bilsports evenemang. En del Luftkylda träffar i Sverige och vårat grannland Danmark hinner Borbos även med.

Hans stora dröm är att få tid och råd att besöka den stora Wörthersee-Träffen i Österrike i framtiden. Vi som känner Honom tror säkert att han även då passar på att ta vägen förbi Nürburgring för att pressa någon utav sina bilar några varv på självaste Nordschleife ! Kanske han får möjligheten att göra detta i sin absoluta dröm VW han vill äga någon gång.. En Beetle Rsi.

För att orka hinna med allt (inklusive familjen) stärker han helst sin tatuerade kropp med en god öl och en god grillad köttbit. Fredrik har även sagt till Se & Hör att han kommer täcka sin kropp inom en snar framtid med ytterligare tatueringar som en hyllning till sin Volkswagenism.

 

Till sist..

Borbos säger att han är neutral och föredrar hellre stora än små, samt att man inte kan vara fattig med bra smak! ..?Kommentera artikeln:
Du måste logga in för att kunna kommentera!

Kommentarer:
J.L | 2011-05-03
Härlig läsning!

Raz | 2010-12-08
Bra jobbat Janne! Lika kul läsning som vanligt!

Antal visningar: 3940
>