Sidan 6 av 6 FörstaFörsta ... 3456
Resultat 101 till 109 av 109
 1. #101

  Reg.datum
  maj 2007
  Namn
  Mårten Dahl
  Ort
  Hedemora
  Inlägg
  168
  Nu har motorn åkt ur igen för att komma åt och fixa diverse saker men framförallt dags för elsystemet.

  Eftersom jag utgått från dieselns motorbalkar när jag byggde min så behöver jag svetsa dit plattorna bak där dessa är skruvade.
  Även lite fästpunkter för intercoolern behövdes. Jag har fått på lite färg på detta också men hade tydligen inte tagit någon bild efter


 2. #102

  Reg.datum
  maj 2007
  Namn
  Mårten Dahl
  Ort
  Hedemora
  Inlägg
  168
  Jahaja ja man lär ju börja någonstans
  Börjat tejpa kabelstammar på motorhärvan, lite i taget så man inte missar något eller drar iväg åt fel håll mot vad man tänkt. Skulle nog säga att det ser värre ut än vad det är
  Satt upp ett ”litet bord” i garaget så man har lite yta att jobba på, och lagt ut passatens härvor så man får lite överblick.

  Vatten anslutningen från expansionskärlet på röret fick jag skapa bort och svetsa om i en annan vinkel, annars krockade det med kylarslangen från termostaten eftersom den nu går åt andra hållet mot vad den gör i passaten.

  För att det ska bli lättare att komma åt att ansluta slangarna till värmepaketet när det sitter på plats i bilen så drog jag ut slangar och satte ett fäste på lådan som man kan komma åt underifrån. Även skarvarna ändrar dimension här då original slangarna är något mindre än på passaten.

  Och så har jag fått lite delar pulverlackade av en kollega


  Här var det tomt igen, nu börjar man montera bort helt nyrenoverade delar för att det ska bytas ut, känns ju lite sådär..


 3. #103

  Reg.datum
  maj 2007
  Namn
  Mårten Dahl
  Ort
  Hedemora
  Inlägg
  168
  Dags att rensa elsystemet från sånt som inte behövs. Det är främst härvan från instrumentbrädan som jag kommer behöva delar, så den åkte upp på bordet för slakt.
  Dukat upp med kaffe och elschema sen var det bara att börja sprätta. Har noga kollat och följt även kablar som jag klippt bort bara för att veta vad som är vad. Vill inte stå där med en kabel som man inte vet vad det är trots att den inte kommer behövas, det skapar bara massa onödiga funderingar. dagarna gick och härvan blev bara mindre och mindre. Till slut så var det bara lite kontakter kvar med uppmärkta kablar. För den uppmärksamme så ligger det delar från varken passat eller T3 på ena bilden, återkommer till dom längre fram.


  Har även kommit lite längre med härvan på motorn.


 4. #104

  Reg.datum
  maj 2007
  Namn
  Mårten Dahl
  Ort
  Hedemora
  Inlägg
  168
  Nu är det många järn i elden samtidigt... är och petar lite överallt samtidigt

  Behövde lite omväxling från alla kablar så nytt enkelmassesvänghjul med tillhörande koppling är monterat.


  Satt dit lite värmeskydd där avgassystemet vänder mot "torpedväggen"


  På dieslarna sitter det skivor på sidorna under flaket, nån form av ljudisolering och kanske luftstyrning?
  Eftersom luftfiltret hamnar innanför bakljuset så använder jag en sådan som avskärmning/luftstyrning så filtret suger mer lut från ventilationsgallret än motorrummet.
  Helt tätt blir det ju inte men det kan i alla fall inte bli sämre mot att köra utan
  Den fick lite färg på sig också samt att den skruvas dit, original sitter den med fjäderbrickor på stift som inte finns på bensinarna.


  Motorelektroniken har jag tänkt montera i lastutrymmet under flaket, där sitter det lite skyddat samtidigt som det är lätt att komma åt. Dessutom räcker original härvan dit så inte alla kablar till styrdonet behöver förlängas, för det har jag då inget lust med...
  Behövde då få in dom stora kontaktstyckena dit samtidigt som det blir tätt så fukt och skit inte kommer in, sökte runt lite och hittade en genomföring för båtar som täckte ett stort hål och var delbar så den gick att trä över kabelhärvan. Jag verkar dock inte tagit någon bild på den så det kommer när den kommer på plats..


  Original kabelhärvan bak innehåller både belysning och motor el. Belysningsdelen ska vara kvar men det andra behöver jag inte längre så den härvan delades upp under bilen så enbart belysningsdelen fortsätter bakåt, den drog jag även in i ramen så den blir lite skyddad mot värmen när den ska passera avgassystemet. Resten av kablarna dras upp genom golvet till lastutrymmet så dom kommer till användning för att koppla ihop motorstyrningen med instrument mm. Dom kommer inte räcka i antal så en till härva behöver jag göra där i mellan senare.


  Har även varit på skroten och skruvat ur en elservo från en Toyota Yaris som ska byggas om/ihop med original rattstång är det tänkt.
  Har plockat isär och börjat fundera lite på fästen mm, mer om det kommer.
  Men för att veta vad det finns för plats runt i kring behövde givarna för kopplings- och bromspedalen komma på plats så lite fästen till dom tillverkades också.
  Dom har bara varit dit för måttagning så slutmontering kommer det bilder på när dom kommer på plats.
 5. #105

  Reg.datum
  maj 2007
  Namn
  Mårten Dahl
  Ort
  Hedemora
  Inlägg
  168
  Bygget av rattaxel/elservo fortsätter. Gjort ett nedre fäste där jag försökt vinkla upp motorn så långt det går under instrumentbrädan så den kommer undan. Men en liten miss jag upptäckte lite senare var att jag glömt luftkanalen som ska gå ut till vänster sida så det tog i motorn när jag testade det

  Röret som sitter från motorn mot rattlåset är för grovt för att originalröret ska gå att trä över, men det är mindre diameter invändig så tar man bort det så glappar originalröret att skjuta på motorn. Så jag kapade av röret och sedan slipade ner det tills det precis gick att skjuta på originalröret. Sedan gängade jag upp två hål så det går att dra i två små skruvar som håller det i rätt läge.

  Ska även köra med rattlås från Golf mk2 m.fl. så behövde flytta på fästet för det med.

  Rattaxeln fick jag hjälp med av en bekant som har svarv att kapa och skarva ihop. På Toyotan så är det tvådelat som kan glida på splinsen som syns på bilderna eftersom det är justerbart i längd, den nedre delen sparade vi och skarvade på T3ans axel efter hylsan till rattlåset. På så vis går det att dela på axeln om man skulle behöva byta motorn nån gång utan att man behöver bygga om axeln då den del som är special går att flytta över.
  Tyvärr inga bilder på det då kameran inte var med i verkstaden

  Men då han inte hade tid att hjälpa mig direkt när jag kunde så bytte jag bromsservo under tiden. Uppgraderade till en BMW E30 modell.
  Sprinten som håller den i pedalen skiljer i storlek så änden sparades från T3 modellen, men den behövdes gängas upp då BMW har grövre gänga. Axeln är även längre på BMW så den behöver även kapas av en bit. När den kom på plats igen så gick inte det högra fästjärnet dit då det tog i bromsröret eftersom det kommit ut en bit.
  Fick bocka om det lite så gick det bra, men då blev det lite kort istället så en lite förlängning av fästhålet var nödvändigt.

  Så när rattaxeln var klar, servo bytt och fästjärn på rätt ställe kunde jag göra ett nytt fäste till servomotorn så den går fritt från luftkanaler mm.
  Jag som trodde man var påväg ihop med bilen

 6. #106

  Reg.datum
  maj 2007
  Namn
  Mårten Dahl
  Ort
  Hedemora
  Inlägg
  168
  Vi kör på med lite till

  Elen till belysning bak och dragkontakt är klar och har fått sig en ny, omplacerad kopplingsdosa.
  En vajer med kabelskor och krympslang blev en bra monteringsdetalj åt lite slangar

  Bränsleslangar är framdragna och även vakuumet till bromsservon har fått flytta över till denna sida så det inte kommer för nära avgassystemet.
  Monterat tillbaka lite fästen, rör till kopplingscylindern och dragit upp elen på denna sida.
  Hittade även på två andra skarvar jag hade glömt bort som var tänkt till skarven på vattenslangarna till värmepaketet. Det gamla fäste blev lite B, så passade på att göra ett nytt bättre fäste och monterade dom istället.

  Fäste till expansionskärlet på plats
  Lindat röret mellan turbo och katten med avgasbandage.
  Nu är det dags för motorn att komma tillbaka på sin plats.

 7. #107

  Reg.datum
  maj 2007
  Namn
  Jocke.H
  Medlemsnr
  1920
  Ort
  Ume
  Inlägg
  10 793
  Tycker du jobbar på rätt bra med bygget ändå!

 8. #108

  Reg.datum
  maj 2007
  Namn
  Mårten Dahl
  Ort
  Hedemora
  Inlägg
  168
  Citat Ursprungligen postat av Lillen Visa inlägg
  Tycker du jobbar på rätt bra med bygget ändå!
  Tack!

  - - - Uppdaterad - - -

  Lite bilder på framstegen som gjorts:


  Kabelstammens ingång till "elcentralen" som kommer i lastutrymmet under flaket och hur tätningen blev


  Kopplingsrörets dragning och slangen mellan låda och kaross.


  Förstärkt och monterat plattan för luftfiltret, den fick bli svart även den.


  Intercoolern har också blivit svart. Drog krympslang på byglarna som håller den både för att dom inte skulle vara blanka och för att dom inte skulle skava så mycket.
  Röret upp till insuget är kvar att få dit, får hjälp att svetsa i ett uttag för tryckgivaren och det har inte kommit tillbaka än.

  Lite kabeldragning till startmotor och generator.

  Expansionskärlet är på plats och i bakgrunden ser man batterikabeln kommer upp
  Kabeln runt till luftmassamätaren drogs istället för vattenröret som går runt motorn original

  Sist men inte minst, gjort en kabelstam som ska gå fram till vattenpumpen samt monterat bränslepump och filter 9. #109
  Hedersmedlem
  Medlem 10 år+
  MickeRs avatar
  Reg.datum
  sep 2009
  Namn
  Mikael Rosenqvist
  Medlemsnr
  892
  Ort
  Göteborg
  Inlägg
  1 204
  Följt tråden från dag 1, imponerande bygge, blir fantastiskt bra!
  Bilparken: Golf 1 1983, Golf 2 GTI 16V 1988, Golf 8 GTE 2022, ID 4 GTX 2022, Fiat Ducato Burstner 2007

Liknande ämnen

 1. Min nästa Passat
  Av Stafffan i forum VW-forum
  Svar: 37
  Senaste inlägg: 2015-04-16, 22:30
 2. Nästa genaration Vw Caddy
  Av emilson i forum VW-forum
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2011-12-18, 12:31
 3. När är nästa träff / körning ?
  Av Gti-07 i forum Bankörning
  Svar: 6
  Senaste inlägg: 2011-05-29, 08:30
 4. Nästa generation VW Passat?
  Av Marcus i forum VW-forum
  Svar: 7
  Senaste inlägg: 2010-05-08, 18:08

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  
© 2018 Volkswagen Club Sweden | Kontakta oss | Om cookies | Skapad av Per Lundin