Resultat 1 till 8 av 8
  1. #1

    Reg.datum
    sep 2018
    Namn
    Martin
    Ort
    Nyköping
    Inlägg
    8

    Passat startar inte

    Tjenare

    När jag skulle till jobbet imorse startade bilen i någon sekund och dog sedan, provade ett par gånger till men fick meddelandet: ERROR ESP på displayen. Efter en snabb sökning på google så kom jag fram till att batteriet kanske är dåligt, så jag bytte det med en annan bil. Detta hjälpte dock inte, ingen ERROR ESP-kod längre, provade köra en felkodssökning och fick fram att den säger att styrdonet är defekt, vilket jag är skeptisk till, det går väl inte bara sönder sådär?

    Bilen i fråga är en Passat av årsmodell 2011 (B7). Vet inte om det kan vara värt att tillägga men bilen har varit sparsamt körd sedan innan jul, och det ända jag gjort med bilen är att jag har bytt till LED-lampor, kanske har jag kommit åt något som orsakat detta? Batteriet jag bytte med var inte heller fullladdat, så kommer prova ladda upp batteriet ikväll, men kanske någon har idéer om vad jag kan prova ifall det inte skulle hjälpa?
    Senast redigerad av Hejeh den 2019-01-07 klockan 10:22.

  2. #2

    Reg.datum
    sep 2018
    Namn
    Martin
    Ort
    Nyköping
    Inlägg
    8
    Namn:  bil.jpg
Visningar: 2899
Storlek:  21.3 KB

    kom på nu att jag plocka bort denna och satte tillbaks också när jag bytte lampor...kan jag sattit på den fel på något sätt som gör att bilen dör? tänker om det är något knas med luftflöde...?

  3. #3
    Hedersmedlem
    Revisor
    Andersson Racings avatar
    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Per Andersson
    Medlemsnr
    3672
    Ort
    Nohamma
    Inlägg
    1 141
    Vilken motor? Drivmedel?

  4. #4

    Reg.datum
    apr 2015
    Namn
    Rikard Sers
    Ort
    Norge
    Inlägg
    652
    Är det abs-modulen som ej kommuniserar?
    Vilken felkod?
    Kolla säkringarna först!

  5. #5

    Reg.datum
    sep 2018
    Namn
    Martin
    Ort
    Nyköping
    Inlägg
    8
    Citat Ursprungligen postat av Andersson Racing Visa inlägg
    Vilken motor? Drivmedel?
    2.0 tdi
    Senast redigerad av Hejeh den 2019-01-07 klockan 19:31.

  6. #6

    Reg.datum
    sep 2018
    Namn
    Martin
    Ort
    Nyköping
    Inlägg
    8
    Tror inte det är abs-modul. Felkod i morse sa att ECU är defekt, men skulle kolla säkringarna nu, efter jag kollat dom jag tror det gäller så vill inte ens tändningen gå igång, nu är den helt död vid nyckeln. det går ström från batteriet, lampor och färddator fungerar, batteriet har bra med ström...blir galen

  7. #7

    Reg.datum
    sep 2018
    Namn
    Martin
    Ort
    Nyköping
    Inlägg
    8
    Citat Ursprungligen postat av Mex165 Visa inlägg
    Är det abs-modulen som ej kommuniserar?
    Vilken felkod?
    Kolla säkringarna först!
    Felkod:
    P164000
    P068A00

    - - - Uppdaterad - - -

    Liten uppdatering: Kopplade ur säkringarna igen o satte i, nu funkar det med tändningen igen iallfall.


    Gjorde en felkodsläsning och får följande under Motor:


    01 Motorelektronik


    Systembeskrivning: R4 2,0L EDC
    Mjukvaruversion: 03L906018BF
    Mjukvaruversion: 7852
    Hårdvarunummer: 03L907309N
    Hårdvaruversion: H24
    Serienummer: 00000000000000
    ODX namn: EV_ECM20TDI01103L906018BF
    ODX version: 003005
    Lång kodning: 0019001A043401080000


    felkoder:
    P164000 - Styrdonet är defekt
    sporadiskt
    Date: 2089-12-06 00:14:37
    Mileage: 143635 km
    Prioritet: 2
    Felräknare: 1
    Felfördröjningsräknare: 255
    Motorvarvtal: 0.00 r/min
    Normerat lastvärde: 0.0 %
    Fordonshastighet: 0 km/h
    Kylvätsketemperatur: 56 °C
    Insugningslufttemperatur: 7 °C
    Omgivningens lufttryck: 1020 mbar
    Spänning klämma 30: 11.340 V
    Dynamiska omgivningsdata: 209628102A0000106B000011B80012D5200012FB0AA6106C01
    P068A00 - huvudrelä Öppnas för tidigt
    sporadiskt
    Prioritet: 2
    Felräknare: 1
    Felfördröjningsräknare: 255
    Motorvarvtal: 0.00 r/min
    Normerat lastvärde: 0.0 %
    Fordonshastighet: 0 km/h
    Kylvätsketemperatur: -40 °C
    Insugningslufttemperatur: -40 °C
    Omgivningens lufttryck: 0 mbar
    Spänning klämma 30: 0.000 V
    Dynamiska omgivningsdata: 209628102A000011EA00106C0011C60011F800117600100D00


    Vet inte hur jag ska tolka det, kanske är styrdonet helt enkelt ur funktion? Men vad är det undre? Står ju att den inte får ström?


    Provade återigen att starta bilen, efter ett par försök gick den faktiskt igång! Dock inte bra, när man gasade så varvar den max 2500 varv och när varvtalsmätarn går ner så hackar den, samt så börjar lampor lysa. Följande lampor lyser vid gaspådrag:
    Partikelfilter
    Glödtrådslampan
    Motorlampan

    Efter att ha försökt gasa mer med den dog motorn igen, nu får vi inte igång den

    Kanske detta gör någon klokare till vad felet kan vara?
    Senast redigerad av Hejeh den 2019-01-07 klockan 22:34.

  8. #8

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Tobias Granqvist
    Ort
    Falun
    Inlägg
    1 201
    Tippar på ett defekt motorstyrdon jag tyvärr... Har varit med om de några ggr på jobbet faktiskt (Aukt. VW verkstad). Kommer in vatten i styrdonet och så ergar det.

Liknande ämnen

  1. Passat 1.8t AWT startar inte. årsmodell 2005
    Av jraberg i forum VW-forum
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2016-06-14, 07:31
  2. Svar: 0
    Senaste inlägg: 2013-11-20, 13:30
  3. Passat -95 2.0 startar inte.
    Av g-man i forum VW-forum
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2011-06-17, 09:49
  4. Passat tdi -01 startar inte - hjälp! *löst*
    Av Mulder-_- i forum VW-forum
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2011-02-08, 21:34
  5. Passat startar inte ibland
    Av g-man i forum VW-forum
    Svar: 15
    Senaste inlägg: 2007-10-05, 17:47

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
© 2018 Volkswagen Club Sweden | Kontakta oss | Om cookies | Skapad av Per Lundin