Resultat 1 till 8 av 8
  1. #1

    Reg.datum
    jan 2020
    Namn
    Roger Aronsson
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6

    Bilbatteri dött? Bilen startar ej. Seat Altea XL

    Hej


    Kom idag ut till bilen efter att ha åkt till affären och den startar inte alls.
    Bilen används nästan varje dag, kör mellan 4-10mil


    När man vrider på tändningslåset så blinkar lite lampor vid hastighetsmätaren lite, mätarna hoppar lite.
    Startmotorn gör inget försök alls. Det klickar till en gång, försöker jag en gång till så blir det inget klick
    När tändningslåset är på ett par minuter så lyser radion upp lite.


    Fick hjälp av en kompis med startkablar, men bilmotorn var död.
    Borde inte detta ha hjälpt? Eller är batteriet så dött att den inte tar emot eller blir spänningen för låg?


    Är det batteriet som är stendött?
    Eller är det något annat fel? relä? Hur kollar man ett relä?

    Kollade säkringarna, både under ratten och i motorutrymmet, men ingen var trasig


    Tacksam för svar

  2. #2

    Reg.datum
    jun 2014
    Namn
    Henrik Carlqvist
    Ort
    Linköping
    Inlägg
    422
    Med startkablar borde bilen ha hoppat igång även om en cell gått i batteriet. Häromveckan dog mitt batteri, gav bara 10.5V så antagligen hade en cell gått i batteriet. Efter att ha laddad i 16 timmar mätte jag upp 13 V och kunde starta motorn för att åka till affären, fast sen kom jag inte hem igen från affären... Starkablar blev räddningen för mig och sedan nytt batteri.

    m v h Henrik

  3. #3

    Reg.datum
    jan 2020
    Namn
    Roger Aronsson
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6
    Citat Ursprungligen postat av henca Visa inlägg
    Med startkablar borde bilen ha hoppat igång även om en cell gått i batteriet. Häromveckan dog mitt batteri, gav bara 10.5V så antagligen hade en cell gått i batteriet. Efter att ha laddad i 16 timmar mätte jag upp 13 V och kunde starta motorn för att åka till affären, fast sen kom jag inte hem igen från affären... Starkablar blev räddningen för mig och sedan nytt batteri.

    m v h Henrik
    Tack för svar


    Gjorde ett nytt försök och lät batteriet bli laddat 10min innan jag testade starta bilen. och då gick det. Var sedan ute o körde 45min. Parkerade och stängde av motor. När jag försökte starta någon minut senare så var det dött. instrumentpanelen lyste men inget mer.
    Så batteriet har då inte tagit någon laddning alls, blir att köpa nytt batteri under morgon dagen.


    Testade att mäta batteriet och den visade 12,64V men då utan belastning

  4. #4

    Reg.datum
    apr 2015
    Namn
    Rikard
    Ort
    Norge
    Inlägg
    894
    Har du mätt upp laddningen?
    Är batteriet dåligt kan generatorn ta skada. Byter du bara batteri, kan den skadade generatorn förstöra batteriet = kontrollera laddningen.

  5. #5

    Reg.datum
    jun 2014
    Namn
    Henrik Carlqvist
    Ort
    Linköping
    Inlägg
    422
    Med så mycket som 12.64V skulle jag gissa att det inte gått någon cell i ditt batteri, det verkar snarare som om batteriet är dåligt laddat. Prova att ladda batteriet ordentligt, åtminstone 8 timmar med en batteriladdare.

    m v h Henrik

  6. #6

    Reg.datum
    jan 2020
    Namn
    Roger Aronsson
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6
    Citat Ursprungligen postat av Mex165 Visa inlägg
    Har du mätt upp laddningen?
    Är batteriet dåligt kan generatorn ta skada. Byter du bara batteri, kan den skadade generatorn förstöra batteriet = kontrollera laddningen.
    ok. Hur kollar jag laddningen?

    Varningslampan för generatorn lyser INTE, borde inte laddningen från generatorn fungera då?

  7. #7

    Reg.datum
    jan 2020
    Namn
    Roger Aronsson
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6
    Så, batteri bytt till ett nytt, ny fungerar bilen minst lika bra som igår

  8. #8

    Reg.datum
    jul 2019
    Namn
    Andreas VCDS
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    1 574
    Citat Ursprungligen postat av riger Visa inlägg
    Så, batteri bytt till ett nytt, ny fungerar bilen minst lika bra som igår
    Ajdå, det var ju igår den började krångla?

Liknande ämnen

  1. Svar: 4
    Senaste inlägg: 2018-04-10, 12:08
  2. Svar: 1
    Senaste inlägg: 2012-12-06, 13:08
  3. Bilen startar ej
    Av spiggedigge i forum VW-forum
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2009-09-04, 21:07
  4. Svar: 0
    Senaste inlägg: 2007-07-23, 13:49
  5. Svar: 2
    Senaste inlägg: 2007-05-13, 20:00

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
© 2018 Volkswagen Club Sweden | Kontakta oss | Om cookies | Skapad av Per Lundin