Volkswagen skänker över en halv miljon till Bris genom en unik bilauktion
2017-01-10

Bris har fått den bästa start på 2017 som de kan önska sig. Första veckan på året skänkte Volkswagen genom en unik bilauktion där generösa bilköpare hjälpte till att samla ihop hela 526 100 kronor till organisationen. Summan ger Bris hopp om att kunna hjälpa fler barn och fortsätta ha öppet alla dagar året om.

Bris, Barnens rätt i Samhället, arbetar med att stödja barn som har det svårt och med opinionsbildning för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda. Anställda kuratorer finns på plats att lyssna och svara på frågor via telefon, chatt och mejl, varje dag året runt.

– Vi har ungefär 25 000 stödjande samtal med barn och unga varje år och varje krona spelar roll för vår verksamhet. Förutom chatt, mejl och telefon har vi också gruppstöd för barn som är familjehemsplacerade eller har förlorat en förälder i självmord. Det känns fantastiskt att så många vill bidra till vår verksamhet, säger Heléne Tibblin, insamlingschef på Bris.

Fem unika Golf GTI Clubsport S i Sverige
Volkswagen Sverige sponsrar sedan tidigare Bris regionkontor med fem bilar. Men Volkswagen ville göra mer. När cirka 40 bilentusiaster hade ställt sig på kö för att få chans att köpa nya Golf GTI Clubsport S väcktes idén om en auktion. Bilen är den kraftfullaste GTI-modellen någonsin och tillverkas bara i totalt 400 exemplar. Fem av dessa tilldelades den svenska marknaden.

En halv miljon till Bris
När fyra av dessa bilar auktionerades ut på Tradera under julhelgen sattes utropspriset till låga 297 000 kronor per bil (priset på den tyska marknaden är cirka 40 000 euro) och överskottet skulle gå till Bris.
– Vi hade hoppats på 400 000 kronor med det blev ytterligare drygt 100 000 kronor, sammanlagt 526 100 kronor som vi fick tack vara att Volkswagen även skänkte momsen på bilarna, säger Heléne Tibblin.
– Initiativet är både annorlunda och spännande och vi hoppas att fler bli inspirerade och kommer med nya roliga idéer som kan hjälpa oss att stödja fler barn. För vi behövs!

Överskottet av bilköp till Bris
Och bilköparna är nöjda. Johan Järnebark från Vaggeryd i Småland, vann budgivningen på den röda bilen, och Tim Björkström från Stockholm vann, tillsammans med sin pappa, budgivningen på den svarta. Båda var på plats på Volkswagen Showroom i Stockholm under överlämningen av checken till Bris.

– Det faktum att överskottet skulle gå till Bris gjorde att jag och min sambo bestämde oss för att kunna ge mer. Dessutom var Volkswagens grepp med en auktion mest rättvist för oss som ställt oss i kö för att få köpa bilen, säger Johan Järnebark.

Volkswagens marknadschef Jeanette Asteborg är också nöjd:
– Vi visste ju faktiskt inte om någon skulle bjuda. Men det gick bra! Kanske är det här framtidens sätt att sälja speciella och limiterade bilar. Dessutom känns det ju oerhört bra att kunna göra skillnad genom att hjälpa Bris.

Om Golf GTI Clubsport S
Under 2016 fyllde ikoniska sportmodellen Golf GTI 40 år. I samband med firandet släpptes specialversionen Golf GTI Clubsport S i bara 400 exemplar. Bilen är den kraftfullaste GTI-modellen någonsin med 310 hästkrafter och en prestanda på 0-100 km/tim på 5,8 sekunder och en topphastighet på 265 km/tim. Bilen har varvrekord för framhjulsdrivna bilar på nordslingan på mytomspunna tyska racingbanan Nürburgring och är förutom en rolig banbil även ett framtida samlarobjekt. Se film från varvrekordet

Om Bris
Bris, Barnens rätt i samhället, har funnits sedan 1971 och arbetar både med stödarbete och opinionsbildning för barns rättigheter. Barn som vill prata med en kurator kan kontakta Bris genom telefon, chatt eller mail. Tel 116 111. Stödverksamheten är öppen varje dag 14-21. Bris finansieras av medel från företag, privata givare, fonder och till viss del från staten. Stötta Bris genom att sätta in ditt bidrag på PG 901504-1 eller swisha till 9015041. Mer info på www.bris.se

Nyheter

Nybilsmedlemskap
2015-06-26

Har du köpt en fabriksny Volkswagen?

Då bjuder Svenska Volkswagen på första årets medlemskap i vår förening!

Bug Run 9-10-11 Juni 2017
2017-05-31

Äntligen är det snart dags för Bug Run 2017 på Mantorp Park!

VWCS finns i vanlig ordning på plats, kom gärna och träffa oss i vårt sekretariat där även vår klubbshopp finns.

 

Mer info om träffen finner du här:

www.bugrun.com

 

VWCS Reser till Wolfsburg
2017-01-20

Nu är det dags igen, i slutet av April åker vi till Wolfsburg och besöker Volkswagenfabriken!
Betalande medlemmar har redan fått information skickat till sig, och det går även att läsa mer på vårt slutna medlemsforum eller under träff-forumet.

Antal platser är begränsat, så tveka inte om du är sugen på att följa med.

Träfftråden hittar du här

 

Volkswagen skänker över en halv miljon till Bris genom en unik bilauktion
2017-01-10

Bris har fått den bästa start på 2017 som de kan önska sig. Första veckan på året skänkte Volkswagen genom en unik bilauktion där generösa bilköpare hjälpte till att samla ihop hela 526 100 kronor till organisationen. Summan ger Bris hopp om att kunna hjälpa fler barn och fortsätta ha öppet alla dagar året om.

Volkswagen Golf Sveriges mest sålda bil 2016
2017-01-02

Under 2016 skrev Volkswagen historia genom modellen Golf, som blev Sveriges mest sålda bil med 22 084 registreringar.

Gott Nytt 2017 Önskar VWCS
2016-12-28

Vi vill ifrån styrelsen önska alla våra medlemmar och samarbetspartners ett Gott Nytt Volkswagenår!


[Nyhetsarkiv]
>