Styling
#27 - 90-92 Stora fångarna
Av: Rolle Scirocco, 2003-01-06
Stora fångarna fanns på en del modeller 90-92, främst Gl, 16V och G60 men exempelvis G60 syncro hade i Sverige ej dessa! Så att kalla dem g60 fångare är med andra ord helt fel.

Hur som helst, de finns att köpa färdiga kit med fångare fram + bak, spoiler, blinkers och sidofästen. Med ett färdig kit är det en snabb operation, bulta bort de gamla (sitter med 4 bult underifrån fram och 4 bult bak) och dra de framåt. Ta bort sidofästena från bilen, ersätt de med nya sidofästena. Du får oftast välja mellan orange, vita eller svarta blinkers när du köper. Komplettera med motsvarande sidoblinkers på en gång om din bil har dessa.

Skjut på de nya fångarna, och bulta fast de. Länk till VW Custom & Speed parts.. SKulle tro att Dalhems också har.
Ofta kan sådana kit också köpas från utlandet för lite billigare pris, men en 500 -> 1000 lapp i frakt och postförskottsavgifter får man utan problem räkna med.
Och som med all styling, gör inte misstaget att köpa delarna från England. De har inte riktigt förstått detta med passform än...

Att köpa delarna löst är oekonomiskt, exempelvis gti frontspoiler kostar runt 900:- för båda delarna hos VW.

Men jag har en mkI, kan jag också bulta på dessa?

På en mkI är det en hel del jobb, plasten måste kapas ur lite fram för att gå på, nya fästen måste tillverkas eller modifiera de gamla. Bak behöver fångaren kortas ungefär 15cm, samt problemet med fästena.
Men det finns lösning på det, det finns fångare specialgjorda för mkI som bara är att bulta dit.
Vill man slippa otroligt mycket slipa och spackla ska man undvika att köpa kiten från England, de har tyvärr inte hört ordet passform eller finish. Köper man från Tyskland är det i stort sett färdigt att lacka! Länk till Bonrath.
Tillbaka Tillbaka
  Antal visningar: 1552
>