Reparation
#19 - Sjungande bränslepump
Av: Rolle Scirocco, 2002-12-24
Har du ett kraftigt surrande/sjungande bakifrån i bilen, fram för allt när tanken är mindre än halv. Då är det mycket stor chans att din förpump är kass.
Förpump sitter bland annat på A1 plattformen efter -84, A2 8V och 16V gti men inte G60 som endast har en pump i tanken.

Kör inte mer innan du bytt förpumpen. Den kostar runt 700:- och är den dålig dör din huvudpump ganska snart och den kostar cirkus 2000:-. Det kan också vara pickup röret som ramlat bort eller är igensatt, men snar åtgärd är ett måste för att inte få ett djupare hål i plånboken

Lyf mattan där bak. Eller baksoffan beroende på modell. Skruva bort det svarta locket. Montera lös slangklämmorna(köp nya). Det svåraste är att få lös den stora svarta plast "Muttern". Sedan är det bara att dra upp och byta.
OBS! Ha ej en tänd cigg i mun... ;-)

Ett litet surrande blir det från pumparna, skall i stort sett bara höras om du lyssnar efter det eller sitter i baksätet. Annars kan det vara din huvudpump som tog för mycket stryk när förpumpen inte var bra.

Huvudpumpen sitter under bilen, högra sidan på bilar av A1 och A2 med förpump. Där sitter den fint i allt slask och är jobbig att byta. Senare A2 och A3 sitter den direkt i tanken och sitter skyddat.

I båda fallen är det bra att inte ha mycket bränsle i tanken när jobbet ska göras.
Tillbaka Tillbaka
  Antal visningar: 1275
>