VCDS
Resultat 1 till 17 av 17
  1. #1

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Blomqvist
    Ort
    Järna/Södertälje
    Inlägg
    276

    Jetta GT Mk2 Startar fortfarande inte !!!

    Har köpt en Jetta GT-87 ,enligt förre ägaren så fick han soppatorsk och efter det så startar inte bilen. Det låter inget om pumpen när jag vrider på tändningen och jag har kollat säkringen & den är hel. Funderar på om bränslepumpsreläet har gett upp. Sitter relät i boxen och vilket nr har det?
    Senast redigerad av golf_fanatic den 2009-08-11 klockan 20:30.

  2. #2

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mattias T
    Ort
    Västsidan av sverige
    Inlägg
    341

    förpumpen som är kass?

    Jag hade samma fel på min gamla Jetta GT, då var förpumpen som sitter I tanken kass. Bytte pumpen så gick den dessutom mycket bättre sen ;.)

  3. #3

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Blomqvist
    Ort
    Järna/Södertälje
    Inlägg
    276
    Ok, lätt att byta? Finns den på DinBil att köpa?

  4. #4
    andyboy
    Gäst
    Pumpen ska ju som sagt låta... Mitt relä satt på samma plats som ditt "62" men heter endast "2"... Och eftersom han fick soppa torsk så kan han ju har dragit upp en massa skit från tanken?? Värt att kolla filter oxå, och lossa på bränsleledning i motorutrymmet och blåsa tillbaka skiten i tanken. Min gamla etta var sådan, drog upp skit som fastnande-bara att blåsa tillbaka... Glöm inte öppna tanklocket bara...

  5. #5

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mattias T
    Ort
    Västsidan av sverige
    Inlägg
    341
    Citat Ursprungligen postat av golf_fanatic Visa inlägg
    Ok, lätt att byta? Finns den på DinBil att köpa?
    Inte så värst jobbig att byta, finns på VAG (eller fanns, det var några år sedan jag gjorde det där). Det som var jobbigt minns jag var att "muttern" i plast som håller själva armaturen i tanken var yberjä-lig att få loss men en stor polygrip och väl valda svordomar löste även det ;.)

  6. #6

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Blomqvist
    Ort
    Järna/Södertälje
    Inlägg
    276
    Japp den är beställd , kommer i morgon

  7. #7

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Blomqvist
    Ort
    Järna/Södertälje
    Inlägg
    276
    Och nu är den bytt och ingen förbättring , låter inte ens om pumpen.
    Nån som vet vad det kan vara?

  8. #8
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+
    Fireballs avatar
    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Hallberg
    Medlemsnr
    3899
    Ort
    Teckomatorp
    Inlägg
    456
    Händer inget om du ruskar om eller knackar på reläet heller?
    Vik hädan för snapphaneklanen!

  9. #9

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Blomqvist
    Ort
    Järna/Södertälje
    Inlägg
    276
    Vilket relä är det ? Har ställt frågan förut :-)

  10. #10
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+
    Fireballs avatar
    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Hallberg
    Medlemsnr
    3899
    Ort
    Teckomatorp
    Inlägg
    456
    62.
    Tror jag.

    EDIT: Jo, det måste det vara...det är lite högre än de andra så det är lätt att få tag i (brukar få ruska om mitt en gång varannan vecka ungefär).
    Vik hädan för snapphaneklanen!

  11. #11

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Blomqvist
    Ort
    Järna/Södertälje
    Inlägg
    276
    Hur menar du "ruska om"´ska jag ta loss det och skaka det

  12. #12
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+
    Fireballs avatar
    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Hallberg
    Medlemsnr
    3899
    Ort
    Teckomatorp
    Inlägg
    456
    På min bil brukar det räcka att ta tag i det där det sitter och skaka till. I svåra fall kanske man får ta loss det, alternativt knacka på det med ett skruvmejselskaft eller liknande (ej slägga).

    EDIT: Om du vill vara riktigt säker kan du ju ta loss det och tillfälligt sätta i en bygel.
    Senast redigerad av Fireball den 2009-08-11 klockan 21:05.
    Vik hädan för snapphaneklanen!

  13. #13

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Blomqvist
    Ort
    Järna/Södertälje
    Inlägg
    276
    Var ut nu och kollade,det ser ut som relät har brunnit. Ena stiftet är svart runt om i plasten + att det luktar elbrand om det. Så i morn blir det ett nytt relä :-) . Tack för hjälpen Mvh Micke

  14. #14
    andyboy
    Gäst
    Inte för att vara sådan... Jag skrev det högre upp... Jag lydde "fireballs" förslag för ett tag sedan (thanx btw) och bytte mitt, pumpen lät fint sen :-) Kostade 228kr på autodelar. Var dock tvungen att prata med dem, för artikelnr stämde inte...

  15. #15

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Blomqvist
    Ort
    Järna/Södertälje
    Inlägg
    276
    hehe ok men det drabbar ingen fattig ;-)
    men tur att jag bytte pumpen iallafall för filtret på pumpen var trasigt så den hade säkert gått förr eller senare.

  16. #16

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mikael Blomqvist
    Ort
    Järna/Södertälje
    Inlägg
    276
    Nu funkar det :-)

  17. #17
    andyboy
    Gäst
    Sweet....

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
© 2018 Volkswagen Club Sweden | Kontakta oss | Om cookies | Skapad av Per Lundin