VCDS
Resultat 1 till 7 av 7
  1. #1
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Jocke.H
    Medlemsnr
    1920
    Ort
    Ume
    Inlägg
    10 642

    Startproblem GTi 16V KR -88.

    Har just bytt och servat lite.
    Pump och soppasystem.

    Bilen kördes in i garaget.
    Soppapump demonterades.
    Nu har jag monterat igen.

    Den får soppa till bränslehuvud.
    Den får gnista på stiften.
    Bygger bränsletryck.

    MEN startar inte.
    I början tände den till vid körning på startmotorn.
    Men nu är det inte en gång det tänder.

    Verkar inte komma soppa ur spridarna.
    Vad beror det på?

    Kan det ha kärvat i bränslehuvudet?

  2. #2
    pekka kiiskilä
    Gäst
    Ispropp om ni har haft det väldigt kallt kanske, ta loss slangen från luftburken o häll i bensin i insuget så ska den starta och förhoppningsvis få funktion på sprutet.

  3. #3
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Jocke.H
    Medlemsnr
    1920
    Ort
    Ume
    Inlägg
    10 642
    Pump och soppaslangar har ikke varit i kylan.

    Ok får testa att ge den en "sup".
    Kanske får upp farten då sedan?

    Fler tips?

  4. #4
    pekka kiiskilä
    Gäst
    Luftvågen som fastnat så det är en sak du kan titta på.

  5. #5
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Jocke.H
    Medlemsnr
    1920
    Ort
    Ume
    Inlägg
    10 642
    Själva luftvågen är mjuk och fin!
    Kolven i bränslehuvudet är jag dock osäker på?
    Känns när man pillar på luftvågen som om kolven inte "faller ned"?

    Får kolla mer imorgon........då med hjälp av en "sup" & startgas?!

  6. #6
    Guldmedlem
    Medlem 25 år+
    GTI-nissens avatar
    Reg.datum
    apr 2007
    Namn
    Nils Classon
    Medlemsnr
    209
    Ort
    Lidköping
    Inlägg
    1 325
    Jag har varit med om att min kolv hängt sig. Tror jag...

    Efter att jag rivit ur larmet så ville den inte starta och då kan man ju lätt gissa att det var elfel, men el som skulle finnas fanns.

    För att kolla bränslet tog jag bort inkommande ledning från pumpen för att se om det kom något och när jag vred på nyckeln så hoppade den igång! Utan bränsle! Det var ju bara det att den stannade efter någon sekund. ;-)
    På med ledningen igen och sedan dess har den gått.
    Måste ha varit kolven som hängt sig.
    /Nisse

    Golf GTI 16V -88 1303S -73 Passat TSI 280 R -18

  7. #7
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Jocke.H
    Medlemsnr
    1920
    Ort
    Ume
    Inlägg
    10 642
    Precis Nisse.
    Taskigt soppatryck var det nu.
    Kolven hängde sig där å bränsletrycket orkade inte trycka tillbaka den.

    Kollade alla kopplingar och bytte till annan pump.
    Men det var ingen skillnad.

    Dock sprayade jag lite omega krypolja under bränslehuvudet.
    Detta och hittat soppatryck igen gjorde susen.

    Den startade lika lätt som förut igen.

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
© 2018 Volkswagen Club Sweden | Kontakta oss | Om cookies | Skapad av Per Lundin