Resultat 1 till 4 av 4
  1. #1

    Reg.datum
    jan 2014
    Namn
    Stig Magnusson
    Ort
    Gävle
    Inlägg
    125

    Hoppar in med en annan bil Skoda Fabia 2011

    Tjejens bil vill inte starta. När jag vrider till tändingsläge så är instrument panelen svart. Vrider nyckeln till start och motorn startar direkt men stannar efter 1-3 sekunder. Vrider om igen, startmotorn drar runt men bilen går inte igång tänder inte. Väntar 10 minuter vrider på staten och den går igång men stannar efter 1-3 sekunder så håller den på.


    Men varför är displayen svart när man vrider om nyckel. Den ska lysa för funktion för batteri och olja.


    Batteriet är ok, 12.4 volt vilande


    Framlyktor baklyktor blinkers fungerar.


    Varför går inte motorn igång.


    Funderar om det är något glapp i tändningslåset.


    Kanske bensinpumpen men displayen ska ju lysa i alla fall.

    Tacksam för alla tips.

  2. #2

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mattias
    Ort
    Falun
    Inlägg
    1 822
    Klassiskt fel på dessa.. glapp i kontakten till instrumenthuset.. googla en video på hur du plockar ur detta, sen behöver du bara ur med kontakten och sedan i igen, så brukar dom gå många år till utan problems.. kontaktstycket vibrerar ur.

    Stöldskyddet sitter i instrumenthuset, så när motorstyrningen inte kan prata med detta så aktiveras stöldskyddet och strömmen till soppapumpen bryts.
    Väntar du sedan en stund så kan den som du beskriver "prima" och bygga tryck igen, men klipper återigen strömmen när du startar.

    Instrumentet sitter med två skruv och nån plastsarg.. lossa dessa, dra fram det, ur med kontakten å sen i igen, vrid på nyckeln och jag törs slå vad om att det kommer att lysa och motorn hoppa igång.. lyckligtvis en 5minuters fix

  3. #3

    Reg.datum
    jan 2014
    Namn
    Stig Magnusson
    Ort
    Gävle
    Inlägg
    125
    ja det var lätt att plocka ut instrument huset, men tyvärr så hjälpte det inte så det blir att lämna in bilen, återkommer när felet är fixat.

  4. #4

    Reg.datum
    jan 2014
    Namn
    Stig Magnusson
    Ort
    Gävle
    Inlägg
    125
    Citat Ursprungligen postat av passat2001 Visa inlägg
    ja det var lätt att plocka ut instrument huset, men tyvärr så hjälpte det inte så det blir att lämna in bilen, återkommer när felet är fixat.
    nu gjorde jag ett nytt försök med kabelhärvan lossade kontakten från tändningslåset och den i instrumentet sprayade med elektonikspray återställde allt och vips så startar den utan problem, tack för tipset.

Liknande ämnen

  1. Köpa skoda fabia, vilken motor?
    Av MrIve i forum VAG-Forum
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2019-08-13, 11:57
  2. Skoda Fabia Sedan -02 - Det hände en sak.....
    Av Lillen i forum VAG Projektforum
    Svar: 28
    Senaste inlägg: 2015-12-31, 22:34
  3. Mont,anvisning takvinge Skoda Fabia III
    Av roblin i forum VAG-Forum
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2015-08-20, 08:31
  4. Klistra in en bil på en annan bakgrund...
    Av firefreak i forum Bilder och Videos
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2013-04-30, 12:12
  5. Problem med styrservo Skoda Fabia 1.4 -00
    Av maccke i forum VAG-Forum
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2012-04-19, 16:43

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
© 2018 Volkswagen Club Sweden | Kontakta oss | Om cookies | Skapad av Per Lundin