Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 30 av 30
  1. #21

    Reg.datum
    mar 2019
    Namn
    Roger Z
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    36
    Troligtvis denna, har WIN 7 och 10, Hex och denna gamla och kan köra dessa på alla datorer.

    https://www.auto-intern.de/media/arc...usb-driver.zip

  2. #22

    Reg.datum
    jul 2019
    Namn
    Andreas VCDS
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    868
    Bra grävt! När jag ser leverantören och sidan är det solklart därifrån jag laddade hem drivern till min gamla AI.
    Jag har dock ingen minnesbild av hur jag installerade drivern men minns tydligt att jag svor och levde om ungefär som TS innan jag själv kom på lösningen.

    Med säkerhet var jag inte inne i kommandotolken för installationen.

  3. #23
    Medlem
    Reg.datum
    jun 2015
    Namn
    Henrik R
    Medlemsnr
    5298
    Ort
    Växjö
    Inlägg
    49
    Jag har också en AI-kabel. Svor en lång ramsa också när jag försökte använda den för ett tag sedan... då jag fick precis samma problem som TS. Jag fick också det att funka på något sätt. Jag vet att jag avinstallerade drivrutiner och tog bort ett gäng dolda enheter i device manager. Sedan på något sätt tror jag att jag ersatte drivrutinerna med de som fanns länkat till ovan.

    Edit: kan bara hålla med om ynkligt dålig support! När jag köpte AI-kabeln så var den "framtidssäker" och garanterat skulle funka en lång tid framöver...
    Senast redigerad av Liverpoolarn den 2020-01-15 klockan 19:19.

  4. #24

    Reg.datum
    mar 2019
    Namn
    Roger Z
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    36
    Vore intressant och höra om det löste sig för TS.

  5. #25
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 316
    Citat Ursprungligen postat av AndySwede Visa inlägg
    När jag ser leverantören och sidan ( https://www.auto-intern.de/ ) är det solklart därifrån jag laddade hem drivern till min gamla AI.
    Jag har dock ingen minnesbild av hur jag installerade drivern
    men minns tydligt att jag svor och levde om ungefär som TS innan jag själv kom på lösningen.
    Med säkerhet var jag inte inne i kommandotolken för installationen.
    Citat Ursprungligen postat av Liverpoolarn Visa inlägg
    Jag har också en AI-kabel.
    Svor en lång ramsa också när jag försökte använda den för ett tag sedan...
    då jag fick precis samma problem som TS.
    Jag fick också det att funka på något sätt.
    Jag vet att jag avinstallerade drivrutiner och tog bort ett gäng dolda enheter i device manager.
    Sedan på något sätt tror jag att jag ersatte drivrutinerna med de som fanns länkat till ovan.
    Kan bara hålla med TS om ynkligt dålig support!
    När jag köpte AI-kabeln så var den "framtidssäker" och garanterat skulle funka en lång tid framöver.
    Citat Ursprungligen postat av R.Z Visa inlägg
    Vore intressant och höra om det löste sig för TS.
    Tyvärr verkar jag inte få till det !
    Det är som att drivrutinerna inte vill till att köras efter det att jag laddat ner dem.
    Vad är detta "device manager" ?
    Senast redigerad av 2stroke den 2020-01-23 klockan 11:17.

  6. #26
    Styrelsen vfrs avatar
    Reg.datum
    okt 2009
    Namn
    Håkan Ahlqvist
    Medlemsnr
    5231
    Ort
    Kungsbacka
    Inlägg
    1 734
    Device manager = Enhetshanteraren i Windows. Finns i Computer management eller vad det nu heter på svenska. Högerklick på datorn och manage/hantera.

  7. #27

    Reg.datum
    mar 2019
    Namn
    Roger Z
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    36
    Be någon unge eller granne hjälpa dig.

    Annars köra Teamviewer, att någon hjälper dig på avstånd.

  8. #28
    Medlem Pelks avatar
    Reg.datum
    sep 2014
    Namn
    Peter L
    Medlemsnr
    5243
    Ort
    Täby
    Inlägg
    626
    Har precis installerat vers 19.6.2-SE på min laptop med min AI-USB+CAN enligt instruktionen på VCDS.se

    Citat Ursprungligen postat av VCDS.se
    Windows nya version innebar svårigheter med att installera osignerade drivrutiner.
    Följ nedan guide för att installera drivrutiner.


    • Börja med att korrekt avinstallera samtliga VCDS-versioner som du har på datorn.
    • Installera sedan den senaste VCDS-versionen, vilken du hämtar från vår hemsida: https://www.vcds.se/vad-ar-vcds/hamta-vcds
    • Följ nedan guide exakt, hoppa inte över något steg:


    1. Ha inte adaptern inkopplad.
    2. Högerklicka på klockan nere i högra hörnet på datorskärmen.
    3. Klicka "Justera tid/datum".
    4. Klicka på "Ändra tidszon..."
    5. Bocka ur "Justera klockan automatiskt för sommartid".
    6. Klicka på "Ändra datum och tid".
    7. Ställ datumet till 2018-06-18.
    8. Klicka "OK".
    9. Installera drivrutiner från följande länk: https://www.auto-intern.de/downloads/ (där ser du att det står Treiber & Firmware, klicka sedan på NR 2 i top downloads, ”Auto-intern USB-treiber” så laddas det hem automatiskt.
      (Direktlänk till drivrutinen https://www.auto-intern.de/media/arc...usb-driver.zip )
    10. Ändra tillbaka tiden till dagens datum samt bocka i "Justera klockan automatiskt för sommartid" igen.
    11. Sätt i adaptern i datorn samt i bilen och kör ett test.
    12. Nu ska adaptern fungera igen.

    Har precis kört en testscan i bilen, och det ser ut att fungera utan problem.



    __________________________________________________ ____
    VW Passat GT SC 4motion - VW T-Roc GT 4motion

  9. #29
    Guldmedlem
    Medlem 25 år+
    Mk1s avatar
    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Kimmo M.
    Medlemsnr
    216
    Ort
    Luleå
    Inlägg
    686
    Citat Ursprungligen postat av R.Z Visa inlägg
    Troligtvis denna, har WIN 7 och 10, Hex och denna gamla och kan köra dessa på alla datorer.

    https://www.auto-intern.de/media/arc...usb-driver.zip
    Jag har tills idag haft en gammal win7 laptop enbart till VCDS, innan jag hittade denna tråden.
    Min nya laptop med win10 har tidigare inte hittat dongeln (AI-USB+CAN) hur jag än gjort.
    Körde in dessa drivrutiner "rakt av" utan några andra av/nyinstallationer däremellan.
    Funkar nu kanonbra, tack för tipset!
    /Kimmo
    Mk1 GTI & Passat CC 3,6 4-motion

  10. #30

    Reg.datum
    mar 2013
    Namn
    Tommy Forslund
    Ort
    Näsåker
    Inlägg
    162
    Jag installerade en ny dator för att ersätta min gamla med, auto-intern drivrutinerna gick ej att installera, testade med stänga av kontrollen av signeringen av drivrutinerna (Bcdedit.exe /set TESTSIGNING ON) men jag hade tydligen någon Secure boot aktiverat på datorn och den går ej att inaktivera i BIOS

    Gjorde följande i stället, kan behövas varje gång drivrutinen uppdateras.
    https://soundartifacts.com/sv/how-to...indows-10.html

Liknande ämnen

  1. Bakluckan går ej upp Golf 5
    Av Rogge60 i forum VW-forum
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2018-07-21, 14:26
  2. Byta sladden till abs golf 4?
    Av JoelPettersson i forum VW-forum
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2013-07-31, 17:18
  3. Problem med framlysen Passat 3B5 (går ej upp)
    Av storsnurra i forum VW-forum
    Svar: 13
    Senaste inlägg: 2013-01-04, 10:17
  4. Golf GTi -00, Går ej upp i temp
    Av Jaderup i forum VW-forum
    Svar: 9
    Senaste inlägg: 2011-08-26, 22:38
  5. Slö tdi turbon kopplar ej in
    Av tdi-ägarn i forum VW-forum
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2007-09-18, 20:45

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
© 2018 Volkswagen Club Sweden | Kontakta oss | Om cookies | Skapad av Per Lundin