VCDS
Resultat 1 till 9 av 9
  1. #1

    Reg.datum
    mar 2019
    Namn
    XXX XXX
    Ort
    Österåker
    Inlägg
    45

    VW 2019 med fabriksmonterat drag, ingen ström till kyl i husvagn

    Har en Tiguan 2019. Har nu bittert erfarit att den inte matar kylskåpet i husvagnen med ström genom den 13 poliga släpvagnskontakten.
    Hur är det med detta? Är det fel på min bil, går det att konfigurera eller vad är fel? Tror att det är stift nr 10 I kontakten som ska vara 12 v matningen till kylen om jag inte mins fel.

  2. #2
    Medlem Pelks avatar
    Reg.datum
    sep 2014
    Namn
    Peter L
    Medlemsnr
    5243
    Ort
    Täby
    Inlägg
    498

    VW 2019 med fabriksmonterat drag, ingen ström till kyl i husvagn

    Jo, det ska stämma. Stift 10 (+12V) samt stift 11 (jord) är tänkt för laddning. Tolkar jag som att det bara är ström på, när bilen går.
    9 (+12V) och 13 skall ge ström konstant, är det så på din bil?

    Vad säger de på VAG då? Din bil är typ ny, så är det något som är fel - får de rätta till det.






    __________________________________________________ ____
    VW Passat GT SC 4motion - VW T-Roc GT 4motion

    Skickat med hjälp av Tapatalk
    Senast redigerad av Pelk den 2019-07-27 klockan 08:38.
    __________________________________________________ ____
    VW Passat GT SC 4motion - VW T-Roc GT 4motion

  3. #3

    Reg.datum
    jun 2017
    Namn
    Tiguan II 2.0tsi
    Ort
    Svedala
    Inlägg
    642
    Citat Ursprungligen postat av Vispen74 Visa inlägg
    Har en Tiguan 2019. Har nu bittert erfarit att den inte matar kylskåpet i husvagnen med ström genom den 13 poliga släpvagnskontakten.
    Hur är det med detta? Är det fel på min bil, går det att konfigurera eller vad är fel? Tror att det är stift nr 10 I kontakten som ska vara 12 v matningen till kylen om jag inte mins fel.
    Här är en tråd med samma problem, dock ingen lösning http://www.gtiklubben.nu/forum/showt...hlight=husvagn

  4. #4

    Reg.datum
    mar 2019
    Namn
    XXX XXX
    Ort
    Österåker
    Inlägg
    45
    Citat Ursprungligen postat av Pelk Visa inlägg
    Jo, det ska stämma. Stift 10 (+12V) samt stift 11 (jord) är tänkt för laddning. Tolkar jag som att det bara är ström på, när bilen går.
    9 (+12V) och 13 skall ge ström konstant, är det så på din bil?

    Vad säger de på VAG då? Din bil är typ ny, så är det något som är fel - får de rätta till det.






    __________________________________________________ ____
    VW Passat GT SC 4motion - VW T-Roc GT 4motion

    Skickat med hjälp av Tapatalk
    Tack för skissen!

    Jag har inte lyckats mäta på kontakten då man tydligen måste ha släp inkopplat för att det ska vara spänning på (har ingen spänning på några stift trots bil och lysen på). Jag märker det på att det blir varmt i kylen när vi åker, vilket det inte varit med våra två tidigare bilar vi haft till vagnen.

    Ska reklamera detta till VW så snart jag skruvat isär kopplingsdosan i vagnen och säkerställt detta till 110%, så ingen kan skylla på husvagnen (Hobby 560 kmfe 2013).

  5. #5
    Medlem Pelks avatar
    Reg.datum
    sep 2014
    Namn
    Peter L
    Medlemsnr
    5243
    Ort
    Täby
    Inlägg
    498
    Du borde kunna testa med en bromsljuslampa på typ 21W och kabelstumpar/testsladdar. Det borde räcka för att trigga igång det hela, om det fungerar.


    __________________________________________________ ____
    VW Passat GT SC 4motion - VW T-Roc GT 4motion

    Skickat med hjälp av Tapatalk
    __________________________________________________ ____
    VW Passat GT SC 4motion - VW T-Roc GT 4motion

  6. #6

    Reg.datum
    mar 2019
    Namn
    XXX XXX
    Ort
    Österåker
    Inlägg
    45
    Citat Ursprungligen postat av Pelk Visa inlägg
    Du borde kunna testa med en bromsljuslampa på typ 21W och kabelstumpar/testsladdar. Det borde räcka för att trigga igång det hela, om det fungerar.


    __________________________________________________ ____
    VW Passat GT SC 4motion - VW T-Roc GT 4motion

    Skickat med hjälp av Tapatalk
    Bra idé! Ska se, för att öppna kopplingsboxen i vagnen för att mäta är relativt enkelt i mitt fall.

  7. #7

    Reg.datum
    jun 2014
    Namn
    Henrik Lind
    Ort
    Nyköping
    Inlägg
    161
    Jag har för att underlätta felsökningen på min släpkärra byggt en adaptersladd. Den består av en hane med lösa kabeländor som jag kopplar in istället för spiralkabeln mellan bil och släp. Då kan jag med hjälp av ett bilbatteri spännings sätta varje enskilt stift på släpet och därmed se om felet ligger i bilen eller släpet. Det underlättar felsökandet betydligt.

  8. #8

    Reg.datum
    mar 2019
    Namn
    XXX XXX
    Ort
    Österåker
    Inlägg
    45
    Det visar sig att det är ström till kylen, dock blir det inte lika svalt som det var med Forden som dragbil. Märkligt.

    Skickat från min BLA-L29 via Tapatalk

  9. #9
    Styrelsen vfrs avatar
    Reg.datum
    okt 2009
    Namn
    Håkan Ahlqvist
    Medlemsnr
    5231
    Ort
    Kungsbacka
    Inlägg
    1 519
    Mätt spänningen till vagnen/kylen?

Liknande ämnen

  1. VW Stöldlarm fabriksmonterat
    Av Allrad i forum VW-Forum
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2018-02-20, 19:33
  2. Ingen ström till skylt belysning.
    Av Lobin i forum VW-Forum
    Svar: 9
    Senaste inlägg: 2011-12-09, 22:11
  3. Mk1 med husvagn =)
    Av Manny i forum Bilder och Videos
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2011-05-31, 21:52
  4. Ingen ström till bilstereo
    Av Shedevil i forum VW-Forum
    Svar: 12
    Senaste inlägg: 2011-03-10, 20:21
  5. Svar: 7
    Senaste inlägg: 2011-02-23, 16:35

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
© 2018 Volkswagen Club Sweden | Kontakta oss | Om cookies | Skapad av Per Lundin