VCDS
Resultat 1 till 5 av 5
  1. #1

    Reg.datum
    jan 2018
    Namn
    Kristofer Rask
    Ort
    Jönköping
    Inlägg
    5

    Seat Leon ST 2014 mk3 ger ibland felkoder, startar ej - Seat-verkstad vet ej

    Jag har en Seat Leon ST 2.0 150 hp TDI årsmodell 2014 med automlåda DSG6. Den har fungerat felfritt fram till för en kall vintervecka i februari när bilen stod utomhus på en flygplatsparkering i en vecka i -10C.

    Första problemet
    När jag landat och skulle åka hem startade bilen fint och jag började köra ut ur parkeringsplatsen, stannade bilen helt vid utfarten från p-platsen och då dog bilen. Jag tänkte att den kvar kall och startade den igen för att köra vidare, det gick bra. Ca 1 km efter avfärd från parkeringen rullade jag in på en bensinstation för att köpa en korv och spolarvätska. När jag stannade vid bensinstationen och stod stilla så dog den. Tänkte återigen att bilen var ovanligt kall, så lät det passera.

    När jag fått en korv och köpt lite spolarvätska och började köra hem de ca 16 milen från flygplatsen hem så började bilen varna att den inte kunde hålla rätt temperatur, men både oljetemperatur och kylartemperaturen såg vettiga ut enligt instrumentpanelen. Bilen gick bra hela resan. Jag tog det försiktigt och undvek att stampa på gasen. Jag kom hem och parkerade i varmgaraget.

    Ringde verkstaden
    Dagen efter ringde jag Seat Attevik i Jönköping och berätta vad som hänt. De minns mig, för en ytterligare bakgrund här är att jag hade bilen inne på service i december, oljebyte, samt filterbyte. När jag åkte därifrån tändes "motorlampan": Fel i avgasreningssystemet. - Så jag åkte tillbaka. Serviceteknikern visste direkt vad det var, tydligen finns det en sladd under bilen som man lossar när man byter filter och den är lätt att man missar att trycka fast ordentligt på 2014-års modell. Han hissade upp bilen, och tryckte fast den och nollställde varningslamporna i bilen. Sedan har den funkat fint)

    Så återigen, den där dagen efter, då jag ringde Atteviks, så sa de att jag kunde komma in direkt, för att kika på det. Men när jag gick ner och startade bilen så hade alla felmeddelande slocknat och bilen gick bra, så då föreslog de på Atteviks att jag istället återkommer om jag får problem igen.

    Bilen tvärdog
    Snabbaspola igen, ca 1-2 veckor efter. Det var uppåt 15 minus ute och bilen hade stått ute under arbetsdagen. Jag hoppade in i bilen efter jobbet, den startade fint, jag började köra, efter ca 500 meter tvärdog bilen när jag precis kommit ut på motorvägen och körde i ca 100km/h. Jag vill snällt rulla in i kanten. Mängder av felmeddelande lyste. Jag provade att starta den, men den tände inte öht. Så jag fick ringa bärgaren. Bärgaren kom efter ca 45 minuter. Då startade bilen, men gav flera felmeddelande. Vi ställde bilen vid verkstaden, dagen efter ringde Atteviks. Bilen startade fint för verkstaden också, men gav en uppsjö av osammanhängande felmeddelande. De kunde inte hitta några fel utifrån dessa meddelande. De behöll bilen under tre dagar och testade den vid flera tillfällen, körde både kortare och längre sträckor.

    Slutsatsen från verkstaden var:


    • De bedömde att det inte fanns något egentligt fel på bilen att lösa.
    • De nollställde alla felkoder, samt läste in en ny mjukvara som kunde göra att vissa modeller skulle hantera kyla bättre och jag fick tillbaka bilen.


    Återigen felmeddelande
    Nu återigen, sedan dess så har bilen stundvis inte startat på första försöket, eller stängt av sig precis när den tänder samt visat felmeddelande. Men på andra försöket så startar den och alla felkoder försvinner. Låt oss säga att detta vid 1 av 15 startar, så väldigt sällan. Så ca en gång i veckan.

    Nu sist vid lunchen idag så hade jag sinnesnärvaro att dokumentera felkoderna. Då tände bilen och sedan bara dog den.


    • Växellåda defekt. Verkstad
    • Fel: stabiliserings-kontroll (ESC)
    • Fel: Motlutsassistent
    • Fel: däcktrycks-kontroll


    Sedan vred jag igen och den startade. Den enda som hängde med var däcktryckskontrollen som sedan slocknade efter ca 20-30 meter.

    Någon som kan ha någon kvalificerad gissning?
    Senast redigerad av rsk den 2018-04-10 klockan 11:53.

  2. #2

    Reg.datum
    jun 2014
    Namn
    Henrik Carlqvist
    Ort
    Linköping
    Inlägg
    228
    Har du provat att ladda batteriet fullt? Om batteriet är urladdat kan det kanske orsaka en del konstiga felkoder. Extra svagt blir ju batteriet när det är kallt och på din beskrivning känns det som om felen kanske lättare uppkommer i kyla.

    Alternativt, om du vet med dig att batteriet någon gång blivit helt urladdat och tagit skada kanske det redan nu är dags att byta ut det.

    m v h Henrik

  3. #3

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    -
    Ort
    -
    Inlägg
    4 726
    2,0 TDI 2014 finns inte med DSG7. Antingen har du en 1,6 TDI DSG7 eller så har du en 2,0 TDI DSG6.

  4. #4

    Reg.datum
    jan 2018
    Namn
    Kristofer Rask
    Ort
    Jönköping
    Inlägg
    5
    Citat Ursprungligen postat av Marcus Visa inlägg
    2,0 TDI 2014 finns inte med DSG7. Antingen har du en 1,6 TDI DSG7 eller så har du en 2,0 TDI DSG6.
    Korrekt. 2,0 TDI DSG6 har jag. Tack för påpekandet.

  5. #5

    Reg.datum
    jan 2018
    Namn
    Kristofer Rask
    Ort
    Jönköping
    Inlägg
    5
    Citat Ursprungligen postat av henca Visa inlägg
    Har du provat att ladda batteriet fullt? Om batteriet är urladdat kan det kanske orsaka en del konstiga felkoder. Extra svagt blir ju batteriet när det är kallt och på din beskrivning känns det som om felen kanske lättare uppkommer i kyla.

    Alternativt, om du vet med dig att batteriet någon gång blivit helt urladdat och tagit skada kanske det redan nu är dags att byta ut det.

    m v h Henrik
    Jag har inte provat att ladda batteriet fullt, men det kan ju vara en idé att göra det, samt undersöka hur batteriet mår. Ska träffa min bror till helgen, han har sådan utrustning.

    I min ägo har det aldrig laddats ur, men när jag köpte bilen var den två år gammal. Det är ju mycket möjligt att föregående ägare lyckades ladda ur bilen, eller att den laddades ur innan jag köpte den av bilhandlaren, där den verkar ha stått i 3-4 månader innan jag köpte den. Mycket möjligt att den bara stått uppställd och kanske fått batteritorsk.

    En annan grej som talar för svagt batteri, nu när du påpekar det är att jag satt och väntade på bärgaren när den stannade första gången (det som jag döpte till "Bilen tvärdog" ovan) så hade jag igång tändningen (och radion), och efter bara 10-15 minuter klagade den på att batteriet började bli urladdat och att jag borde stänga av radion för att spara på det. Känns lite som att bilen borde orka med radio och tändning i lite mer än 10-15 minuter även om det är skitkallt.
    Senast redigerad av rsk den 2018-04-10 klockan 20:53.

Liknande ämnen

  1. Svar: 0
    Senaste inlägg: 2015-12-08, 11:00
  2. Felkoder Seat leon sport 00:a
    Av amazon66 i forum VCDS
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2014-06-10, 22:32
  3. Svar: 0
    Senaste inlägg: 2013-10-31, 18:15
  4. Svar: 3
    Senaste inlägg: 2009-09-19, 13:24
  5. Svar: 6
    Senaste inlägg: 2008-05-12, 20:24

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
© 2018 Volkswagen Club Sweden | Kontakta oss | Om cookies | Skapad av Per Lundin