VCDS
Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 37
  1. #1
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 260

    Passat som tvärdog.... ?



    Kompisens VW Passat ( 2001 ) med bensin motor bara tvärdog ute på stan.
    Bilen har haft lite oregelbunden tomgång här under hösten men i övrigt gått som en klocka.
    Inte tagit nå mer bränsle eller andra konstigheter.


    Felkods avläsning visade följande:

    * 16395/P0011/000017 - Bank 1: Camshaft A (Intake): Retard Setpoint not Reached (Over-Advanced)

    * 16497/P0113/000275 - Intake Air Temp. Sensor (G42): Signal too High

    * 16825/P0441/001089 - EVAP Emission Control Sys: Incorrect Flow

    * 17748/P1340/004928 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation


    HJÄLP !

    Vad kan vara den troligaste orsaken till att den bara så där stannade ?

    Hjälp med felsökning ?

  2. #2

    Reg.datum
    apr 2007
    Namn
    Teddy Persson
    Ort
    Ängelholm
    Inlägg
    2 696
    17748/P1340/004928 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation

    Troligen denna givare som gör ditt fel.

    På min passat, dock senare modell så strula denna vilket gjorde att bilen börja rycka utav bara skogen och svårstartad.
    När den dog så starta den ej förrän felkoden var borta.

  3. #3
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 260
    Citat Ursprungligen postat av VWGolIV Visa inlägg
    17748/P1340/004928 - Camshaft Position Sensor (G40) / Engine Speed Sensor (G28): Incor. Correlation

    Troligen denna givare som gör felet.
    ...men, denna felkod kan genereras utav 2 helt oberoende givare:
    * G28
    * G40
    Hur veta vilken av dem som larmar ?

    Alla felkoder är raderade/nollade men motorn fortfarande tvärdöd.

    Provade även byta Bränslepumpsrelä av bara farten då ett sånt fanns tillgängligt, men fortfarande tvärdöd.

    Senast redigerad av 2stroke den 2016-12-13 klockan 06:37.

  4. #4
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 260
    *Raderad*
    Senast redigerad av 2stroke den 2017-01-26 klockan 10:08.

  5. #5

    Reg.datum
    jun 2010
    Namn
    Andreas
    Ort
    Lyckeby (Karlskrona)
    Inlägg
    1 921
    Prova att lossa på anslutningen till kamaxelgivaren och starta motorn

  6. #6
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 260
    Citat Ursprungligen postat av a128 Visa inlägg
    Prova att lossa på anslutningen till kamaxelgivaren och starta motorn
    Vilken av givarna på kortsidan av toppen är det ?

  7. #7

    Reg.datum
    jan 2014
    Namn
    Stig Magnusson
    Ort
    Gävle
    Inlägg
    116
    Citat Ursprungligen postat av 2stroke Visa inlägg
    Vilken av givarna på kortsidan av toppen är det ?
    på framsidan av toppen sitter en rund sak fästs med två bultar dit går det en elkoppling. Den är det.

  8. #8
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 260
    Citat Ursprungligen postat av a128 Visa inlägg
    Prova att starta motorn efter det att du lossat på anslutningen till kamaxelgivaren.
    Citat Ursprungligen postat av passat2001 Visa inlägg
    framsidan av toppen sitter en rund sak fästs med två bultar dit går det en elkoppling.
    Den är det.
    Få se nu...
    Motorn monterad på längden i Passat 3B / 3BG.
    På Framsidan mot kylaren finns ingenting.
    Däremot på baksidan mot torpedväggen finns ett antal anslutningar.
    Jag tror att det ser ut på nedanstående sätt:
    Namn:  VR6 topplock.jpg
Visningar: 849
Storlek:  59.1 KB

    Någon som kan namnge alla dessa 4 givare ?

  9. #9

    Reg.datum
    apr 2007
    Namn
    Teddy Persson
    Ort
    Ängelholm
    Inlägg
    2 696
    Jag kör uteslutningsmetoden, lossar en kabel, försöker starta och sen kolla vag-com om där kom upp nån felkod.

    På det sättet får jag ofta reda på vilken som är vilken.

  10. #10
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 260
    Citat Ursprungligen postat av VWGolIV Visa inlägg
    Jag kör uteslutningsmetoden, lossar en kabel, försöker starta och sen kolla vag-com om där kom upp nån felkod.

    På det sättet får jag ofta reda på vilken som är vilken.

    Det skumma är att nu efter att ovanstående felkoder nollades/raderades
    så kommer det inga nya felkoder då man drar runt motorn på startmotorn.

  11. #11
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Jocke.H
    Medlemsnr
    1920
    Ort
    Ume
    Inlägg
    10 642
    Citat Ursprungligen postat av 2stroke Visa inlägg
    Drygt 150 stycken har läst inlägget, men dåligt med hjälp !

    Ingen som har lite idéer ?
    Vore det inte en hyffsad ide att skriva t.ex vad för motor det gäller.
    En 2001 Passat finns det ju inte så många av.

  12. #12
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 260
    Citat Ursprungligen postat av Lillen Visa inlägg
    Vore det inte en hyffsad ide att skriva vad för motor det gäller.
    Motor: VR5
    Motorkod: AZX

    Kamkedjorna med alla tillhörande delar byttes för 1000 Mil sedan.
    Senast redigerad av 2stroke den 2016-12-19 klockan 06:57.

  13. #13
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Jocke.H
    Medlemsnr
    1920
    Ort
    Ume
    Inlägg
    10 642
    Så , då kanske du får vettiga svar med.

    Det är därför du inte hittar den kamsynkgivaren.
    Den folk skriver om i tråden är den som sitter på 1,8-motorerna.
    På dessa sitter den framtill på motorn mot kylaren.

    På bilden ser det ut som det två översta är kamsynk och då har du två stycken.
    Borde vara lätt att kolla genom att testa eller lyfta ventilkåpan.

  14. #14
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 260
    Citat Ursprungligen postat av Lillen Visa inlägg
    På bilden ser det ut som det två översta är kamsynk och då har du två stycken.
    Borde vara lätt att kolla genom att testa eller lyfta ventilkåpan.
    Hur testar man givarna ?

  15. #15
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Jocke.H
    Medlemsnr
    1920
    Ort
    Ume
    Inlägg
    10 642
    Jag drog ut respektive kabel och inväntade felkoderna.
    Men när du bara kör den på startmotor är det inte säkert att den sätter felkoden.
    Min gjorde inte det förrän den tände till och vill gå.
    Det var en 1,8 20v och har inte samma givare.

    Man kan även mäta med multimeter.
    Dock skiljer det ju om den är två eller flerpolig.
    Dvs om den är aktiv eller passiv(om den behöver ström eller inte för att vara vaken).
    Jag tog hjälp av någon kunnigare för att mäta upp om den reagerade.

  16. #16

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mats Karlsson
    Ort
    Vänersborg
    Inlägg
    1 569
    http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...8/P1340/004928

    Eftersom motorn är tvärdöd skulle jag gissa på att det är "Engine speed sensor G28" som det är fel på.
    Detta är väl vevaxelgivaren, om den är död så ser inte ecu:n att vevaxeln går runt och då ger den varken soppa eller gnista.

    Hade det varit kamaxelsensorn som varit död så borde den i alla fall starta eller i alla fall tända till....


    https://www.youtube.com/watch?v=Pt1KcosPUMQ

  17. #17
    Hedersmedlem
    Medlem 10 år+

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Jocke.H
    Medlemsnr
    1920
    Ort
    Ume
    Inlägg
    10 642
    +1 på falcor!

  18. #18

    Reg.datum
    maj 2007
    Namn
    Mattias
    Ort
    Falun
    Inlägg
    1 803
    hade nog sagt fel på G40 givaren..

    alternativet är kuggad kamkedja/trasig spännare.. för om alla givare nu är hela, så sitter inte kedjan rätt, och då får du ingen kam-synk vilket gör att motorn inte vet vilken takt den befinner sig i, och då vägrar tända spolar/öppna spridarna och starta.

    motronic 7.5 å nyare kan räkna ut takten ändå genom att batcha spridarna och köra spolarna två och två i wastefire, tillfälligt, tills motorn startat, varpå den räknar ut takten och går över i fullsekventiellt läge igen.. men osäker på motronic 5.8.x som brukar sitta på vr5orna.

    enklast att börja med är att byta g40-givare, startar den ändå inte så nolla motorn och kolla så att allt står rätt och riktigt.

  19. #19
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 260
    Citat Ursprungligen postat av Sn00k Visa inlägg
    Hade nog sagt fel på G40 givaren..

    Alternativet är kuggad kamkedja/trasig spännare..
    för om alla givare nu är hela, så sitter inte kedjan rätt, och då får du ingen kam-synk vilket gör att motorn inte vet vilken takt den befinner sig i, och då vägrar tända spolar/öppna spridarna och starta.

    Motronic 7.5 å nyare kan räkna ut takten ändå genom att batcha spridarna och köra spolarna två och två i wastefire, tillfälligt, tills motorn startat, varpå den räknar ut takten och går över i fullsekventiellt läge igen..
    men osäker på Motronic 5.8.x som brukar sitta på VR5'orna.

    Enklast att börja med är att byta G40-givare,
    startar den ändå inte så nolla motorn och kolla så att allt står rätt och riktigt.
    * VR5 ( 150 Hk. 10V. ) Bosch Motronic M3.8.3
    * VR5 ( 170 Hk. 20V. ) Bosch Motronic ME7.1

    Den aktuella motorn är en 170 Hk ( Motorkod: AZX )

    Hur testar man de givarna som kan vara fel på ?

  20. #20
    Medlem 2strokes avatar
    Reg.datum
    aug 2007
    Namn
    BobCat
    Medlemsnr
    5306
    Ort
    Gällivare
    Inlägg
    1 260
    *UPDATE*

    Bilen har stått fram till idag utan åtgärd.
    Idag byttes dock vevaxelgivare ( G28 ) och bilen startade direkt i ca 10 sekunder och sen tvärdog den igen.
    Inte ett liv i motorn.
    Kollade sedan om bränslepumpen går när startmotorn körs, det gjorde den inte.
    Resistans mätte även bränslepumpen: 520 Ohm

    Varför startade bilen om pumpen likaså står still ?

    Idéer på vad som är fel ?

    Senast redigerad av 2stroke den 2017-02-15 klockan 07:41.

Liknande ämnen

  1. Spolarlock som lossnar Passat B7
    Av Cullberg i forum VW-Forum
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2016-10-20, 23:44
  2. Passat -76 som går varm . . . . .
    Av Akehedblom i forum VW-Forum
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2014-06-26, 09:25
  3. Passat TFSI som är slö.
    Av gruvborg i forum VW-Forum
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2011-10-11, 16:29
  4. Någon som provkört Passat R36?
    Av Fredrix i forum VW-Forum
    Svar: 13
    Senaste inlägg: 2008-06-30, 01:04
  5. Passat som Blå/vit ryker!?
    Av Satman i forum VW-Forum
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2007-07-03, 21:23

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
© 2018 Volkswagen Club Sweden | Kontakta oss | Om cookies | Skapad av Per Lundin