handdator

Visa fullständig version : GTI 16V -90. Startar ej när varm



karlsson-peter
2007-05-17, 21:58
Har fått ett problem med bilen.

När den körts varm och man stänger av den, går det ibland inte starta igen. Låter precis som att batteriet är slut, startmotorn snurrar knappt /inte alls. Om man provar flera gånger kan den gå igång.

Låter man bilen stå 10-15min går den igång.

Har provat 3 olika ggr att knacka till på startmotorn.
Efter detta har den startat. Kan vara tillfälligheter.

Tycker även att ibland när den startas kall, låter det som att batterispänningen inte räcker till första varvet på startmotorn, men sen snurrar det på som det ska.

Batteriet helt nytt. Kablar är okej. Ingen spännings förlust till startmotorn.

Quattro_mannen
2007-05-17, 22:09
Byt kolborstarna i startmotorn så ska du se att det fungerar igen..

Mvh Nicklas

karlsson-peter
2007-05-17, 22:31
Byt kolborstarna i startmotorn så ska du se att det fungerar igen..

Mvh Nicklas

Låter intressant.

Är det svårt att plocka bort startmotorn?

Kolborstar finns som reservdel?

loadmaster
2007-05-18, 12:10
Byt bussningen som sitter i v-lådan. Plocka bort startmotorn så ser du den.

karlsson-peter
2007-05-18, 22:56
Byt bussningen som sitter i v-lådan. Plocka bort startmotorn så ser du den.

Okej.

Är detta något du råkar ut för?

Hade bort startmotorn idag och spände fjädrarna till kolen lite.
Hjälpte inte.

Idag mätte vi batterispänningen när felet visade sig.
Den sjönk till 8 volt lite pendlande.
Höll kvar på startnyckeln så startmotorn fick jobba, man hörde hur den snurrade långsamt varv för varv, och en gång varje varje varv (när det lät som att den gick tyngst) dippade spänningen till 8V.
Efter ca 5sekunder började det ryka om kabeln som går mellan batteri och startmotor. Så nog går det tungt alltid.
Ny utbytes start kostar 1895:- på mekonomen.
Måste få iordning på detta så fort som möjligt eftersom bilen är såld och jag lovat att åtgärda det.

loadmaster
2007-05-19, 05:43
Kolla bussningen innan du köper en ny startmotor

Fartgalen
2007-05-24, 22:12
Har du löst problemet, har samma fel typ,,,

karlsson-peter
2007-05-26, 11:50
Har du löst problemet, har samma fel typ,,,

Nej tyvärr inte.
Hade den inne på verkstad i Fredags och de kikade på lagret men det var helt okej.
Enligt mig kan det bara vara startmotorn som är defekt.

Jag har sålt bilen men lovat att åtgärda felet.

karlsson-peter
2007-05-30, 07:32
Verkstaden som kollade lagret/bussningen tror att tändningen står fel.
Ska kollas idag.

Fartgalen
2007-05-30, 18:33
hej igen!! hur gick det fick ni åtgärdat det???

karlsson-peter
2007-05-30, 21:30
hej igen!! hur gick det fick ni åtgärdat det???

Tändningen stod rätt så ingen förbättring.

Jag börjar bli trött på verkstäder som inte kan laga gamla bilar.
Lutar åt att beställa ny startmotor (1200kr)

Hjälper inte det, ja då kanske det blir skroten för bilen.

razer
2007-05-30, 21:45
Ett alternativ kan ju vara att lämna in startmotorn på lagning, finns en firma (fanns i alla fall)som renoverar bil-elektronik nere i Norrköpings hamn, man svänger höger innan postterminalen.

karlsson-peter
2007-05-31, 23:55
Ny startmotor kommer att monteras på Lördag.
Bara att hålla tummarna för att det är den som är problemet.