handdator

Visa fullständig version : 80mm lmm MAF MkIV



3L1T
2007-05-08, 07:04
Tja, nu ska bilen snart starta, saknar dock en del detaljer.
Behöver större hus till min luftmassemätare.
Har hört att de ska gå med R32 eller RS4 hus,
men vet inte säkert och har inga art.nr.

Hjälp!

3L1T
2007-05-08, 07:31
Sökte lite på gamla forumet.
Hittade följande:

150-250hk = 70mm 1,8T 150hk
200-300hk = 80mm S3 225hk/TT/VR5/V6
300-350 = 85mm R32/s4
350-400 = 90mm = Rs4/bmw M5/S8 mfl

Och eftersom jag siktar en bit över 400 så ser det ju ut att vara Rs4 hus som gäller. Passar min givare i detta hus?

3L1T
2007-05-08, 15:15
Någon som har minsta lilla information om
R32/s4 eller Rs4 husen?

David L
2007-05-08, 17:26
Någon som har minsta lilla information om
R32/s4 eller Rs4 husen?

R32 är 89mm utvändigt. För att få dit en 150hk 1.8T sensor måste man fila upp huset där givaren sitter, samt göra en adapterplatta då bulthålen är 90 grader vridna mellan sensorerna.

Gjorde en sån transplantation på en bil och det blev lyckat.

3L1T
2007-05-08, 18:39
R32 är 89mm utvändigt. För att få dit en 150hk 1.8T sensor måste man fila upp huset där givaren sitter, samt göra en adapterplatta då bulthålen är 90 grader vridna mellan sensorerna.

Gjorde en sån transplantation på en bil och det blev lyckat.

Okej, tack låter najs.
Begriper inte riktigt det där med bulthålen, men det ger sig när man får hem huset hoppas jag.

Och det sitter samma hus i alla R32or?

3L1T
2007-05-09, 18:41
VAG säljer inte lösa hus längre, endas med sensor. :(

Tur man har lite kontakter på volvo :D

Packe
2007-05-09, 22:22
Om man kör piggyback, måste man byta till större lmm ändå? eller fixar den o lurar de till 100% ?

Golf Racing
2007-05-10, 15:45
Om man kör piggyback, måste man byta till större lmm ändå? eller fixar den o lurar de till 100% ?

japp du måste bytta till störe ändå , men det reker du byttar till ett störe
rör o som du monterar orginal Imm i

Packe
2007-05-29, 20:55
Marty, du kanske kan hjälpa mig med detta då? Jag behöver en nyss!!!
Eller hur passar De andra ? är de bara byta o köra eller hur fungerar de?

vad kan de kosta ungefär?
Vill byta turbon nu, men behöver väl samtidigt då ett annat sprut, spridare o soppapump.. någon som har något av detta liggandes ?

Golf Racing
2007-05-29, 21:14
Marty, du kanske kan hjälpa mig med detta då? Jag behöver en nyss!!!
Eller hur passar De andra ? är de bara byta o köra eller hur fungerar de?

vad kan de kosta ungefär?
Vill byta turbon nu, men behöver väl samtidigt då ett annat sprut, spridare o soppapump.. någon som har något av detta liggandes ?


Hur många hk satsar du på är den stora frågan...
Titta på min
http://www.gtiklubben.nu/index.php?m=15&action=showcar&user=97
Men det finns många som tycker jag har för små spridare , klart det finns många av minna komponenter som kunne varit större Men man måste bygga efter sin egen storlek på plånbok.
Mitt Trim har jag ca lagt 35000 med mappning..
O man lärsig hela tide något nytt..

Packe
2007-05-30, 06:12
Hur många hk satsar du på är den stora frågan...
Titta på min
http://www.gtiklubben.nu/index.php?m=15&action=showcar&user=97
Men det finns många som tycker jag har för små spridare , klart det finns många av minna komponenter som kunne varit större Men man måste bygga efter sin egen storlek på plånbok.
Mitt Trim har jag ca lagt 35000 med mappning..
O man lärsig hela tide något nytt..

Jag har delar för ca 300hk, dvs IC, Grenrör och turbo, sen behöver jag väl lite annat med, typ större LMM, ett sprut och lite bränslesaker.. Mappning och sprut (civinco) kostar 15000..

3L1T
2007-05-30, 17:32
Nu är ni lite lite Offtopic!

Jag tog ett 85mm hus från volvo s60r.
Sitter "samma" typ av bosch sensor.

Packe
2007-05-30, 18:46
Nu är ni lite lite Offtopic!

Jag tog ett 85mm hus från volvo s60r.
Sitter "samma" typ av bosch sensor.

Ok, men det fungerar bra? vad fick du ge för huset? alltså utan sensor då eller?

megasiken
2007-05-30, 21:11
Hinner du få igång bilen till bugrun?

Ska du dit om du hinner?

Packe
2007-05-30, 22:02
Hinner du få igång bilen till bugrun?

Ska du dit om du hinner?

hade tänkt att åka dit iaf =)
Men detta bygge får nog vänta till hösten tyvärr.. verkar så iaf...

3L1T
2007-05-31, 23:03
Nä, jag hinner inte bli klar.
Men det går att starta den nu iaf.

3L1T
2007-07-11, 10:54
Ok, men det fungerar bra? vad fick du ge för huset? alltså utan sensor då eller?

Passar 100%
Fick gratis så vet inte vad det kostar.