handdator

Visa fullständig version : VCDS på WIN 8.1 dator



Peter-C
2014-12-09, 21:06
Har installerat VCDS 14.10.0 på en Microsoft ”Surface”. Får inte kontakt med kabeln.
Installerade samma VCDS ver på en WIN 7 dator – funka utan problem (bara för att dubbelkolla).

Förmodar att det är ”Surfacen” eller WIN 8.1 som är boven i dramat. Har någon av er kört det framgångsrikt på WIN 8.1?

Har tändningen på enl praxis...:)

/Peter

vfr
2014-12-09, 21:10
Är det 32 eller 64-bitars Win på Win 7 resp. Win 8?

Peter-C
2014-12-09, 21:23
Tjena Håkan.

Valde 64 default (valbart på 8:an). Gjorde en installations vända med 32 alternativet med på 8:an.... Inget positivt resultat någon av gångerna.

vfr
2014-12-09, 21:29
Ok. Jag kör den på Win7/64 och har ingen Win8-dator att testa med.

Peter-C
2014-12-09, 21:47
Jag får väl prova på någon annan win 8 pc...

Eftersom win 8 pc:n just i detta fallet är så mycket snabbare så vill man ju ha den till VCDS....:).

/Peter

Haugeman
2014-12-09, 22:24
Jag kör min på en Windows 8 maskin utan problem. Har dock inte uppgraderat till 8.1

Peter-C
2014-12-09, 22:44
OK, funkar således med win 8.0. Tack för det.

Har just nu installerat på ännu en maskin, en Asus med win 8.1. Funkade inte på denna heller. Man får väl förmoda att Ross Tech kommer med en uppdaterad drivrutin så småningom. Kan ju knappast vara en slump.

/Peter

Merlinen
2014-12-10, 09:06
Jobbar ju med skräpet så ska tesata på några olika maskiner när jag får någon min över.

VWGolIV
2014-12-10, 17:52
Har med Win 8 på firmans dator, funkar kanon med VCDS och kablen.

Amazonas
2014-12-10, 19:39
Kör det på två burkar med 8.1 utan problem. En Lenovo X1 samt en T440S. Bara installerat rakt av och sedan har det funkat. Har även testat innan på en Surface 3 och lira där med.
Hittar den inte kabeln alls eller hamnar den som "okänd hårdvara" om du kollar i enhetshanteraren?

Peter-C
2014-12-10, 19:46
Den verkar inte hitta kabeln över huvud taget.

Får väl göra ett nytt försök med Ross Tech US versionen.

/Peter

PS Uppdaterade med den Svenska versionen. Installationsrutinen var inte identisk.... NU FUNGERAR DET PÅ SURFACE:n

Kanon. Tack för feedbacken :D:D.

Peter-C
2014-12-10, 20:29
Trolig orsak till felet:

Drivrutinen fr SE sidan "VAG com" är märkt 06/16/2010. Den jag fick fr Ross Tech var från innevarande månad 05/12/2014. Det måste varit boven i dramat.. Gissning....

Bägge ver är 14.10.0.

Kabel enheten visades i enhetshanteraren så det var ju ok hela tiden.

/Peter

vfr
2014-12-10, 20:39
Vad bra att du fått igång det! Det låter ju som att drivrutinen var felet, ja.