handdator

Visa fullständig version : El fel golf iv



emilson
2007-05-07, 18:28
Gick till garaget för att sätta mig i bilen och köra en sväng men, då upptäcker jag att blinkersen på högra sidan av bilen lyser konstant detta har hänt under helgen när jag varit borta ingen har rört ens i bilen. Jag har kollat så att säkringarna är hela och lamporna.Testat bryta strömmen men samma skit är kvar.

Vad kan ha hänt? Blinkersreläet?

Henrik.M
2007-05-07, 18:55
Gick till garaget för att sätta mig i bilen och köra en sväng men, då upptäcker jag att blinkersen på högra sidan av bilen lyser konstant detta har hänt under helgen när jag varit borta ingen har rört ens i bilen. Jag har kollat så att säkringarna är hela och lamporna.Testat bryta strömmen men samma skit är kvar.

Vad kan ha hänt? Blinkersreläet?

Låter som ett ihopbrunnet blinkers relä.
Sitter föv inbyggt i varningsblinkersknappen.

emilson
2007-05-07, 19:06
Har forskat lite nu om man blinkar åt vänster så fungerar det bra när man ska blinka åt höger händer inget. När jag slår på varningsblinkerserna så lyser bägge sidorna konstant.

Vet inte om det hör till men när jag installerade mina nya baklycktor i höstas fick jag ett jordfel på ena lampan och det visade sig att det berodde på att ena kabel (tror det är sex st som går ihop till en kontakt) hade åkt ut. Provade nu att koppla ifrån bägge baklamporna men samma fel kvarstår.

Vad kostar ett blinkersrelä och hur kan det hända att det brinner när bilen står still!?=(

emilson
2007-05-07, 21:16
Ber om ursäkt att jag uppar tråden så här snabbt men vill bara veta vad det kostar samt om det är en beställningsvara? Gärna en snabb beskrivning hur man bytar det. Vill ut och kööööra!

Mini_me
2007-05-08, 05:00
Ber om ursäkt att jag uppar tråden så här snabbt men vill bara veta vad det kostar samt om det är en beställningsvara? Gärna en snabb beskrivning hur man bytar det. Vill ut och kööööra!

Kostar typ 500-900kr beroende lite på. Borde finnas hemma...ta den versionen som är till husvagns/dragkroks montage (Krallig)

Knappen är bara att dra rakt ut (sitter hårt ibland) men du kan behöva lossa lite saker runt om som kanske kan underlätta.

emilson
2007-05-08, 10:18
Kostar typ 500-900kr beroende lite på. Borde finnas hemma...ta den versionen som är till husvagns/dragkroks montage (Krallig)

Knappen är bara att dra rakt ut (sitter hårt ibland) men du kan behöva lossa lite saker runt om som kanske kan underlätta.

Ringde och beställde knappen, 230 kostade den och enligt han fanns det bara en att välja på. Antar att du menar man ska ta versionen för dragkrok eftersom reläet är starkare men nog vet jag det ska funka med orginalet så länge jag har bilen, fast tack för tippset iaf!=)

Om någon har nått bra tipps hur man byter knappen så skriv gärna!

emilson
2007-05-08, 16:28
Pillade bort det gamla reläet just, ville få det bort gjort. Men nu när reläet är borta borde inte bilens högra blinkers sluta lysa då?

Även när jag tar bort säkringen för blinkersen lyser höger sida. Får en "bad feeling" att det inte är reläet som spökar=(. Kan någon bekräfta mina funderingar?

emilson
2007-05-08, 21:09
Fortsätter att skriva till mig själv i hopp om att någon kommer med någon bra fundering.

Eftersom blinkersen på höger sida inte slutar lysa när jag monterat bort reläet för blinkerserna har jag med hjälp av en kille kommit fram till att det bör vara larmet som krånglar. Det sitter i ett carguard t70cx. Nu har bilens vänstra blinkers sluta indikera när man slår på och av larmet dessutom, larmet installerades under förra ägarens ägo och det var i oktober 04! Ska ringa till cargard imorrn och höra med dom men det är pinsamt att ett larm som är 2,5 år gammalt ska börja tjorva tycker jag.

Henrik.M
2007-05-08, 21:15
Fortsätter att skriva till mig själv i hopp om att någon kommer med någon bra fundering.

Eftersom blinkersen på höger sida inte slutar lysa när jag monterat bort reläet för blinkerserna har jag med hjälp av en kille kommit fram till att det bör vara larmet som krånglar. Det sitter i ett carguard t70cx. Nu har bilens vänstra blinkers sluta indikera när man slår på och av larmet dessutom, larmet installerades under förra ägarens ägo och det var i oktober 04! Ska ringa till cargard imorrn och höra med dom men det är pinsamt att ett larm som är 2,5 år gammalt ska börja tjorva tycker jag.

Kan handla om så enkelt som att bara nollställa larmet & skjuta i ny mjukvara.
Bör närmaset åf/serviceställe för cargard kunna ordna med sin interface.

Förutsättningen är naturligvis då att inga kablar eller något annat i larmet spökar/ligger i kläm/ligger kortslutna.

Detta bör du själva kunna kontrollera.

Cargard vänster blinkers = Kabel nr5 ska in på vit/svart i bil
Cargard höger blinkers = kabel nr 13 ska in på grön/svart i bil

Är dom omkastade så spelar det ingen roll , men dom 2 kablarna sköter blinkers..5 & 13.

Tror iof inte at det är kortis i larmet eftersom T70C är kortslutningssäkert med mofsetkretsar. (eller va nu mumbojumbot heter i elektronikvärlden). =)

emilson
2007-05-08, 22:44
Kan handla om så enkelt som att bara nollställa larmet & skjuta i ny mjukvara.
Bör närmaset åf/serviceställe för cargard kunna ordna med sin interface.

Förutsättningen är naturligvis då att inga kablar eller något annat i larmet spökar/ligger i kläm/ligger kortslutna.

Detta bör du själva kunna kontrollera.

Cargard vänster blinkers = Kabel nr5 ska in på vit/svart i bil
Cargard höger blinkers = kabel nr 13 ska in på grön/svart i bil

Är dom omkastade så spelar det ingen roll , men dom 2 kablarna sköter blinkers..5 & 13.

Tror iof inte at det är kortis i larmet eftersom T70C är kortslutningssäkert med mofsetkretsar. (eller va nu mumbojumbot heter i elektronikvärlden). =)

Haha jag klarar definitivt inte av att kontrollera några kablar=) Däremot har jag svårt att tro att några kablar ska ha kommit i kläm. Hur omfattande är det att nollställa larmet och skjuta i ny program vara? Satt och kikade på cargards hemsida och ser att ni är återförsäljare för dom Henrik visst stämmer det? Ska ringa till cargard imorrn och höra vad dom säger!

Mini_me
2007-05-09, 04:52
Får du bara ur larmenheten så kopplar du upp den mot en PC (som bla VAG har) och kollar/laddar ner ny programvara. Om VAG är åtminstone lite shyssta så fixar dom det åt dig billigt (Hade du bott i STHLM hade fått det gratis av mig..)

emilson
2007-05-09, 09:18
Får du bara ur larmenheten så kopplar du upp den mot en PC (som bla VAG har) och kollar/laddar ner ny programvara. Om VAG är åtminstone lite shyssta så fixar dom det åt dig billigt (Hade du bott i STHLM hade fått det gratis av mig..)

Men får att kunna ladda ner ny programvara måste man allltså ta ut larmenheten från bilen?

Ringde och pratade med cargards support och han kag pratade med trodde inte det skulle hjälpa med ny programvara inte direkt för att jag litar på han, han verka sitta och läsa ur en instruktionsbok typ=)

Men att det skulle vara blinkersreläet kan jag alltså utesluta?

Henrik.M
2007-05-09, 12:01
Haha jag klarar definitivt inte av att kontrollera några kablar=) Däremot har jag svårt att tro att några kablar ska ha kommit i kläm. Hur omfattande är det att nollställa larmet och skjuta i ny program vara? Satt och kikade på cargards hemsida och ser att ni är återförsäljare för dom Henrik visst stämmer det? Ska ringa till cargard imorrn och höra vad dom säger!

Yes och hos oss är det jag som har hand om den biten.
Kommer du förbi med styrdonet i handen kan jag skjuta i ny programvara åt dig.

emilson
2007-05-09, 23:04
Henrik du har PM.

The Goofyman
2007-05-10, 13:14
Har du drag på bilen så kolla om det är fel i dragkontakten.......