handdator

Visa fullständig version : vcds hjälp i stockholm



pp3
2012-09-09, 16:50
Hej!

eftersom vcds-ägare för skoda i sthlm verkar inte direkt växa i träd, ber jag brodermärket om hjälp.
jag har bytt stereo i min fabia rs till en columbus och behöver låna/hjälp med att koda röststyrningen på den.

finns det ngn som kan hjälpa mig med det? självklart kan skälig ersättning ges som tack för hjälpen!

P.

Ama303
2012-09-10, 14:49
har tillgång till vcds, dock är jag osäker på hur det skall kodas.
hittar du någon guide på vilka byte/bits som skall ändras så kan jag hjälpa dig med det.
finns i enskede

Henrik.M
2012-09-10, 17:18
Navigation - Controller 37

Open controller 37 and click on coding.
http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/vw_rns_510_vcds_coding_1.jpg


Click on long coding helper.
http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/vw_rns_510_vcds_coding_2.jpg


Select byte 3 bit 1 to enable microphone diagnostics (not essential but will alert you to problems with microphone).
http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/vw_rns_510_vcds_coding_3.jpg


Finally deselect byte 7 and bit 1 to enable voice control and save the settings.http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/vw_rns_510_vcds_coding_4.jpg



Hoppas det var till hjälp , engelskan får ni själv översätta till svenska. :)

pp3
2012-09-11, 08:41
Grymt tack! Amar, se pm.

pp3
2012-09-12, 20:09
Ska bit 7 (BAP) vara iklickad eller inte? :/

Henrik.M
2012-09-12, 21:42
Ska bit 7 (BAP) vara iklickad eller inte? :/

Deselect = Det ska klickas ur dvs EJ förbockad/iklickad.


Skickat från min Äppel Padda.

pp3
2012-09-13, 08:06
Hrm... på briskoda säger de följande;
---------
"I did this yesterday.

>Click select control module
>Enter 19-CAN-BUS and click on installations, then tick 37-Navigation.
>Enter 37-Navigation and go into the long coding helper to set it up for the car, self explanatory apart from display type, I chose the bottom one from the list of 3, I think it was 'Highline'. Ensure 'Use BAP' is ticked.
>Disconnect VCDS
Turn off ignition, reset the columbus (not sure if this is necessary, but it was on mine) '<''>' + 'eject', then viola."
-------

Äh.. vi provar.. vad kan gå fel? :)

Henrik.M
2012-09-13, 16:46
Sorry jag läste lite för fort din fråga , trodde du menade Byte 7 / Bit 1 (Som ska vara urklickad).
Du får testa vad som hände med Byte 7 / Bit 7 iklickad.
Glöm bara inte att kopiera den ursprungliga koden INNAN du börjar klicka , annars kan det bli jobbigt.

pp3
2012-09-13, 19:48
Stort tack till Amar för hjälpen idag som fick igång allt plus lite mer! :)

mYGeL
2012-09-28, 12:55
Stort tack till Amar för hjälpen idag som fick igång allt plus lite mer! :)

fick du ordning på det helt ?

pp3
2012-10-01, 19:31
Yeas, var lite mer klickande men det löste sig till slut :)